İnaktif Gamepass hesapları otomatik olarak iptal edilecek

Murathan Özlü 30.01.2022 - 17:43
Microsoft, ülkemizde de oldukça popüler olan Gamepass sistemi için, inaktif Gamepass hesaplarını otomatik olarak iptal etmek gibi köklü değişikliklere gidecek,

Microsoft, inaktif Gamepass hesaplarından boşa para çekilmemesi için çok uzun süredir kullanılmayan Gamepass hesaplarını iptal edecek. Bu ve benzeri değişiklikler, Microsoft'un Birleşik Krallık Rekabet ve Piyasa Yönetimi Kurumu(CMA) ile ortaklaşa çalışması ile gerçekleşecek ve dünya çapındaki tüm Microsoft Gamepass hesaplarına uygulanacak

Microsoft inaktif Gamepass hesaplarının üyeliğini otomatik olarak iptal edecek

Çok uzun süredir kullanılmayan hesaplardan farkında olmadan para çekilmesi durumu pek çok oyuncunun başına gelmiştir. Microsoft, CMA ile yürüteceği ortak çalışma ile otomatik hesap yenileme,  otomatik ödemeleri iptal etmeyi kolaylaştırma ve müşterilerin artık kullanmadıkları hesaplara farkında olmadan ödeme yapıp yapmadıklarının tespit edilmesi gibi konulara odaklanılacak. 

İnaktif Gamepass hesapları
Microsoft, 25 Milyon kullanıcıyı aşan GamePass ve Xbox Live sistemlerinde bir dolu değişikliğe gidecek. Bunlardan bazıları:

Xbox üyelik sistemi ile ilgili daha açık ön bilgi: Microsoft, Xbox Gamepass sistemine ilk kez adım atacak oyunculara daha açık ve anlaşılır bilgiler verecek. Aylık ödemelerin, kullanıcı "Otomatik Öde" seçeneğini iptal etmezse her ay otomatik olarak alınacağı veya aylık ödeme ücreti gibi.

İnaktif üyelikler:  Microsoft, uzun süredir oyunlarını oynayan ancak üyeliklerini yenilememiş kullanıcılar ile iletişime geçecek.  Bu kullanıcılara, otomatik ödemenin nasıl iptal edileceği hatırlatıldıktan sonra aksiyon alınmaması halinde Microsoft ödeme almayı kesecek.

Fiyat artışları ile ilgili net bilgilendirme:  Microsoft, uygulanacak fiyat artışlarını önceden haber vererek, kullanıcıların istemeleri durumunda otomatik ödemeyi nasıl kapatacaklarını bildiklerinden emin olmak istiyor. 

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 12:17
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.01.2022 20:19
Zengin ülke problemleri bunlar. Bırak 45tlyi bizde millet kuruşun hesabını yapıyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
İnaktif Gamepass hesapları otomatik olarak iptal edilecek
İlginizi Çekebilir