1/2

Injustice 2

Hürcan Köse 26.04.2017 - 15:25
Yeni oyunda nelerle karşılaşacağız?
NetherRealm'in geliştirmekte olduğu Injustice 2 artık çıkışına neredeyse 20 gün kala son düzlüğe girmiş bulunmakta. Biz de oyun çıkmadan Injustice 2 hakkında bildiğimiz her şeyi sizler için derledik.

Injustice 2
Öncelikle Injustice 2'nin yalnızca kendi çapında değil, geliştirici NetherRealm çapında da çok büyük bir öneme sahip olduğunu söyleyeyim. Aynı zamanda Mortal Kombat'ın da geliştiricisi olan NetherRealm'in şimdiye kadar çıkardığı en fazla dövüşçüye sahip olan oyun Injustice 2 olacak. Her hafta yeni bir karakter ile karşımıza çıkan oyun görünüşe göre 40 karakter hedefine layığıyla ulaşacak. Elbette bu karakterlerin kalan kısmı büyük ihtimalle indirilebilir içerik olacak eklencektir. Ancak buna rağmen Injustice 2'nin ilk oyuna göre çok daha geniş bir karakter havuzunun olduğu aşikar.

Injustice 2
Oyunda şimdilik açıklanmış 27 karakter bulunuyor. Sitesine bakarsanız daha açıklanmayı bekleyen bir sürü karakter olduğunu görebilirsiniz. Şu anda Batman, Superman, Wonder Woman, Supergirl, Aquaman, Atrocitus, Gorilla Grodd, Deadshot, Harley Quinn, Flash, Blue Beetle, Bane, Poison Ivy, Brainiac, Robin (Damian Wayne), Black Canary, Swamp Thing, Catwoman, Cheetah, Cyborg, Dr. Fate, Green Lantern, Firestorm, Green Arrow, Black Adam, Captain Cold ve Scarecrow bulunuyor. Dahası da gelecek. Bu linke tıklayarak listeye ulaşmanız mümkün.

Injustice 2, profesyonel dövüş mekaniklerinin yanı sıra elle tutulur, sağlam bir hikayeye de sahip olacak. İlk oyunda da gerçekten güzel bir hikaye ile bizleri karşılayan NetherRealm, yine ustaca yazılmış sinematik bir hikaye ile karşımıza çıkmayı planlıyor. İlk oyunun sonunda Batman ve devrimci kahramanlar Superman'in sert rejimini yenmeyi başarmış ve bu rejimden arta kalan son tehlikelerle başa çıkarken, parçalanmış medeniyeti de baştan kurmaya çalışmaktadır. Tam her şey düzene giriyor derken Goril Grodd'un liderlik ettiği "Society" adlı, kötülerden oluşan bir grup dünyayı ele geçirmek ve bu uğurda yollarına çıkan tüm kahramanları yok etmek için plan kurmaya başlamıştır. Batman bu tehlikeli kötüleri yenebilmek için kahramanlar tarafındaki dost ve düşmanı bir araya getirerek tehlikelere karşı koymaya çalışsa da, çok daha büyük bir tehlike olan Brainiac işleri daha da karmaşık bir hale getirecektir.

Injustice 2
Klasik bir DC hikayesi gibi, iyilerin ve kötülerin amansız mücadelesini konu alacak olan Injustice 2'nin hikaye açısından ön plana çıktığı bir nokta da oyunun sinematik bir gidişata sahip olması. Eğer Mortal Kombat X'i oynadıysanız NetherRealm'in bu konuda ne kadar iyi olduğunu da biliyorsunuzdur.

Peki Injustice 2, genişletilmiş karakter havuzu ve hikayesi dışında ne gibi yeniliklere sahip? Öncelikle ilk oyunda görmediğimiz yepyeni bir ekipman sistemi Injustice 2'de yer alacak. Bunu öyle kozmetik açıdan ele alıp basitçe geçmeyin sakın. Kendinize özel bir şekilde oluşturabildiğiniz ekipman setleri sayesinde sadece kahramanınızın dış görünüşü değişmekle kalmayacak, aynı zamanda oynanış tarzı ve sahip olduğu özellikler de büyük oranda değişecek.