Instagram, daha hızlı yorum yapılabilmesi adına emoji kullanımını hızlandırdı!

Ege Erkek 10.09.2018 - 18:05
Hızlı bir şekilde gelişen teknolojinin, kullanıcı deneyimi açısından, kullanıcılar üzerindeki etkilerini direkt bir şekilde görüyoruz.

Sosyal medyanın gözde mecralarından biri olan Instagram, kendi yorum sistemine "kişiselleştirilmiş emoji kısayolları" modelini  ekledi. Modelin geliştiricileri, bu sistemin sağladığı en önemli işlevin kullanıcıların en çok tercih ettiği emojilerin, cep telefonunda bulunan klavyenin üstünde belirmesi olduğunu açıkladı. Bu yeni özellik, daha birkaç gün önce kullanıma sunulsa da aslında hem Android hem de iOS adına 2018 yılının Mayıs ayından beri test ediliyor. 

Instagram, daha hızlı yorum yapılabilmesi adına emoji kullanımını hızlandırdı!

Günümüzde mevcut olan teknolojinin saatlik olarak değiştiği dijital ortamda insanlar arasındaki ilişkilerin hızlı bir "iletişim tüketimine" maruz kalma durumu inkar edilemeyecek bir hale geldi. Bu bağlamda, bir fotoğraf hakkında sadece tek bir simge veya sembol ile duygularını belirtmek isteyenler sayısı azımsanamayacak kadar fazla. Yukarıda bulunan görselde göreceğiniz üzere, yeni güncelleme ile beraber artık eskisi gibi ilgili simgeye tıklayıp oradan emoji seçmek ile uğraşmanız gerekmiyor. Bunun yerine, klavyenizin üstünde bulunan ifadelere tıklamanız, sizin duygularınızın tercümanı olacak. Sizce, dört aydır test edilen bu sistemden sonra başka hangi sistemler sosyal medya kullanımını etkileyecek?

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 02:22
Kalan Karakter: 300 Gönder
Instagram, daha hızlı yorum yapılabilmesi adına emoji kullanımını hızlandırdı!
İlginizi Çekebilir