Instagram kullanıcıları birer birer hackleniyor!

Osman Onur Güner 13.08.2016 - 11:13
Instagram'da çok büyük açık var!
Ünlü siber güvenlik şirketi Symantec, yaptığı açıklama ile Instagram üzerinde büyüyen bir tehlikeyi açıkladılar. Söylenene göre Instagram'da çok büyük bir güvenlik açığı var ve henüz kimlikleri belirlenemeyen birkaç hacker tarafından sadece birkaç günde binlerce kullanıcının hesabı ele geçirildi ve bu hesaplar sayesinde insanları yetişkin içerikli sitelere yönlendiriyorlar.  Aynı açık hatırlarsanız Facebook'da meydana gelmiş ve yüz binlerce kullanıcının başı yanmıştı.

Yine ele geçirilen Facebook hesapları üzerinden reklam dolu sitelere yönlendirme yapılmış ve bu sayede hackerlar büyük paralar kazanmıştı. Facebook ise kısa süre içerisinde bu açığını kapatmış ve tüm kullanıcılardan özür dileyerek ele geçirilen hesapları geri iade etmişti.  Ancak bu güvenlik açığı yine Facebook şirketinin haklarına sahip olduğu Instagram sitesinde meydana geldi. Instagram tarafından resmi açıklama gelmese de şirkete bağlı bazı kaynaklara göre henüz bu açığa neyin sebebiyet olduğu bilinmiyor. Binlerce hacklenen kullanıcılar ise profillerinin üzerinden yapılan yetişkin içerik reklamları yüzünden hacklendiklerini bilmeyen yakın çevreleri tarafından tepkiler gördüklerini ve mağdur olduklarını söylüyorlar.

Instagram kullanıcıları birer birer hackleniyor!
Bazı beyaz şapkalı hackerlar (iyi niyetli hackerlar) ise bu durumun Instagram'ın algoritmasından kaynaklı sorun olabileceğini ve en kısa sürede çözülmez ise, mağdur olan kullanıcıların yüz binlere ulaşabileceklerini söylüyorlar. Ayrıca sosyal medya kullanıcılarına ise, size gelen bu tür içeriklere sahip mesajlara itibar etmemelerini ve bu mesajı atan kişinin profilini şikayet edip direk olarak engellemelerinin gerektiğini söylüyorlar.
Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 13:14
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.08.2016 09:37
Daha dün instagram girdiğimde "instagramda kullanmış olduğunuz şifreyi başka bir sitede daha kullandığınızı tespit ettik güvenliğiniz için şifrenizi değiştirin" gibi bir yazı geldi. Bende değiştirdim zaten lastpass kullanıyorum otomatik şifre atıyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Instagram kullanıcıları birer birer hackleniyor!
İlginizi Çekebilir