Instagram'a şimdi de canlı yayın özelliği geliyor

Onur Güner 21.11.2016 - 20:31
Mark şimdi de gözünü Periscope'ye dikti
Sosyal medya devi Facebook bildiğiniz gibi birçok farklı alana yönelmeye başlamıştı ki bunlara bir yenisi daha ekleniyor. Zira söylenene göre önce önce Snapchat'e gözünü diken şirket şimdi de Twitter'ın uygulaması Periscope uygulamasını gözüne kestirdi. Facebook geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapmış ve bünyesindeki Instagram'a ''Hikaye'' özelliğini getirdiğini duyurmuştu. Şirketin getirdiği bu yeni özellikle beraber Snapchat uygulamasını ortadan kaldırmak istediği anlaşılmıştı. Şimdi de şirket tarafından yapılan açıklamaya göre Instagram'a artık canlı yayın yapma özelliği gelecek. Artık Instagram kullanan kişiler hesapları üzerinden tıpkı bir içerik paylaşıyormuş gibi ''Hikaye'' bölümünden canlı yayın yapabilecekler.

Instagram'a şimdi de canlı yayın özelliği geliyor
Şu anda bildiğiniz gibi bu bölümden sadece fotoğraf ve video paylaşılıyordu ki artık bu seçeneklere canlı yayın da eklenecek. Yapacağınız canlı yayınlar ise sizi takip eden kullanıcılara ufak bir simge olarak gözükecek ve isteyen sizleri izleyecek. Yani Facebook, en büyük rakibi Twitter'ın Periscope adlı uygulamasından esinlenerek bu özelliği getirecek. Ayrıca söylenene göre şirketin Snapchat'le olan işi de bitmemiş. Zira şirket Instagram'a yeni özellik olarak ''Direct'' özelliğini getirdi. Canlı yayın yapma bölümünden isterseniz diğer kullanıcılara görseller veya videolar tıpkı Snapchat'te olduğu gibi belirli bir süre sonra kendiliğinden kaybolacak.

Instagram'a şimdi de canlı yayın özelliği geliyor
Ayrıca şayet bu görüntüleri veya videoları sizi takip eden birisine gönderirseniz ve o kişi bunu ekran görüntüsü olarak alırsa size bir bildirim gelecek. Yani uzun lafın kısacası Periscope ve Snapchat şu anda Facebook'un ağına yakalanmış. Bakalım nasıl gelişmeler olacak bekleyip göreceğiz.
Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 08:27
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.11.2016 21:31
Periscope'ye...

---

Türk Dil Kurumu'nun önerdiğine göre yazılan yabancı kelimenin Türkçe yazılımına göre ek getirilir. Bknz; Apple'ın kelimesi yanlış ve Apple'nin kelimesi doğrudur. Yani Periscope'yi Türkçe olarak okursan ''ye'' eki doğru oluyor.

-Onur
MK Okuru
MK Okuru 22.11.2016 22:23
Periscope'ye!
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.11.2016 14:35
Günümüz dünyasının ezik uygulamaları,ezik sosyal platformları,ezik ağları,günümüz insanının aciz kaldığı durumlarda sarıldığı ezik paylaşım siteleri..
Kalan Karakter: 300 Gönder
Instagram'a şimdi de canlı yayın özelliği geliyor
İlginizi Çekebilir