Intel Extreme Masters 2019 etkinliğinde gözümüze çarpanlar

Ersin Kılıç 7.03.2019 - 16:27
Büyük final Katowich'te gerçekleşti

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Polonya'nın Katowice şehrinde düzenlenen Intel Extreme Masters finalleri geçtiğimiz günlerde gerçekleşti. Biz de Merlin'in Kazanı olarak etkinliği yerinde, canlı olarak takip etme şansına eriştik. Bu etkinlik ile ilgili tabi ki farklı içerikler ile karşınıza çıktık ama bu yazımızda genel olarak turnuva atmosferi ve yaşananları toparlamak istedik.

Intel Extreme Masters 2019 etkinliğinde gözümüze çarpanlar

Öncelikle turnuvanın galibi bildiğiniz gibi Atralis eSpor Klübü oldu. Final maçında rakibi Ence ekibine karşı ezici bir üstünlük sağlayan ekip, 2019 yılının ilk majör turnuvasını da lider tamamlamış oldu. Maça baktığımızda ise Ence ekibinin hızlı başladığını gördük. İlk tura 2 - 0 önde başlayan Ence, bu skor avantajını kısa sürede kaybetti ve final maçının geri kalan kısmında hep geride kaldı. ilk tur 16 - 11 gibi bir skorla tamamlandı ve dönem dönem Ence ekibinin Train haritasında direnç gösterdiğini de gördük.

Fakat Inferno haritasına geçilmesi ile birlikte işin rengi adeta değişti ve Astralis ezici üstünlüğünü de ortaya koymuş oldu. Hatta Ence ekibi 10 - 0 geriye düştükten sonra ilk sayısını ancak alabildi. Bu tur ise 16 - 4 gibi büyük bir farkla sonuçlanarak genelde Astralis ekibini 2 - 0 öne geçirmiş oldu. kısacası final mücadelesinde büyük bir sürpriz yaşanmadığını ve finalin favori takımı olan Astralis'in kupayı evine götürdüğünü söyleyebiliriz.

Intel Extreme Masters 2019 etkinliğinde gözümüze çarpanlar

Final maçlarının en enteresan olayı ise taraftar etkisiydi. Astralis ekibini destekleyen birçok kişi vardı fakat turnuva alanında Ence ekibine olan desteğin çok daha büyük olduğunu söyleyebilirim. Zaten Navi'yi eleyerek sürpriz bir şekilde finale çıkan Ence, bu düşük ihtimalinden dolayı taraftarın desteğini de arkasına almış oldu. Astralis kazandığında beklentiler karşılanmış olacaktı tabi ki ama Ence'in şampiyon olması turnuvanın bambaşka bir hikayeye ev sahipliği yapmasını sağlayabilirdi. Sanırım final maçını canlı izleyen seyirciler de bu sürprize tutunmuş olacaklar ki sonuna kadar Ence tezehüraları durmaya devam ettik. Hatta ekip çok geride kaldığı dönemlerde bile aldıkları tek sayıyla taraftarı etkilemeyi başardıklarına şahit oldum. Ence belki finale çıkarak beklentilerini bu turnuva için aşmış oldu ama birçok taraftarın sempatisini kazandıklarını da unutmamak gerek.

Turnuva alanına geçtiğimizde ise oldukça renkli sahnelere ev sahipliği yaptığını gördük. Öncelikle Spodek Arena, Katowice'te bulunan en önemli noktalardan bir tanesi. Bu tarz eSpor etkinliklerinin yanı sıra burada konserler ve özel etkinlikler de gerçekleşiyor. Zaten bu gibi durumlar düşünülerek etkinliğe de çok iyi bir şekilde hazırlanılmış. B2B alanı dışında hem etkinlik alanı hem de sunum alanları ile turnuva alanı maçların olmadığı dakikalarda bile takılacağınız farklı alanlara sahipti. Burada ayrıca Intel'in yeni teknolojilerinin yer aldığı bir deneyim alanına da yer verilmişti. Bu kısımda firmanın Thunderbolt teknolojisi ve Obtane teknolojisine dair farklı sunum alanlarına da yer verilmişti.

Intel Extreme Masters 2019 etkinliğinde gözümüze çarpanlar

Ayrıca Acer Predator'ın videoda da görebileceğiniz şahane koltuğuna ve farklı oyun alanlarına da etkinlik alanında yer verilmiş. Bu kısımdaki favorilerimizden bir tanesi ise tabi ki Lightsaber Simulator oyununu deneyimleyebildiğimiz alan oldu. Kısacası Intel'in Showroom alanı hem oyun oynamak hem de bu tarz farklı teknolojileri, ürünleri denemek için güzel bir şekilde konumlandırılmış.

Genel olarak toparlamak gerekirse Intel Extreme Masters Katowice ayağı baştan sona renkli sahnelere sahip oldu. Overclock denemeleri, deneyim alanı ve tabi ki turnuva alanı ile eSpor tutkunlarının 4 gün boyunca dolu dolu bir etkinlik seyrettiğini söyleyebilirim. Etkinlik alanından bazı görüntülere ise yukardaki videodan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 11:52
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.03.2019 10:59
Şu koltuk benim evde olsa, evden çıkmam heralde :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.03.2019 09:21
Astralis 2.tur harbi fena oynadı. Ence alsa zaten büyük sürpriz olurdu
Kalan Karakter: 300 Gönder
Intel Extreme Masters 2019 etkinliğinde gözümüze çarpanlar
İlginizi Çekebilir