Intel, Lunar Lake'in 2024'te Geleceğini Doğruladı

Utku Biçer 10.01.2024 - 13:41
Intel, CES 2024 Open House sunumunda Lunar Lake’i sergiledi. 2024 yılı içerisinde geleceğini doğrulasa da kesin bir çıkış tarihi belirtmedi.

Intel'in yakında piyasaya süreceği Lunar Lake mimarili işlemciler, dizüstü bilgisayar oyuncularının radarında olmalı. Intel, Meteor Lake serisine kıyasla saat başına daha fazla talimat işleme kapasitesi sunacak olan bu yeni çiplerin bu yıl içinde piyasaya sürüleceğini onayladı.

Intel Lunar Lake, dizüstü bilgisayarlarda kullanılmak için tasarlanmış Meteor Lake’in yerini alacak. Bu durum masaüstü bilgisayar kullanıcılarını heyecanlandırmasa da dizüstü bilgisayar kullanıcıları oldukça sabırsız. Dizüstü bilgisayarlarda hızlı oyun deneyimi arayan herkes “CPU’da yeni düşük güç mimarisi ve IPC iyileştirmelerini” takdir edecektir.

Ayrıca masaüstü kullanıcıları için de Arrow Lake üretilecek. Bu yılın sonlarında piyasaya çıktığında Arrow Lake, Soket LGA1851’i kullanacak. Ayrıca Arc Battlemage entegre grafik birimiyle beraber AI Boost NPU’yu da masaüstüne getirmiş olacak.

Intel, Lunar Lake'in 2024'te Geleceğini Doğruladı

Lunar Lake için Spesifik Çıkış Tarihi Belirtmedi

Intel, yeni çipi CES 2024 Open House sunumunda sergiledi. 2024 yılı içerisinde geleceğini de doğruladı fakat ne zaman çıkacağı konusunda kesin tarih belirtmedi. Yine de 2024’ün sonlarına doğru piyasaya sürüleceğine dair bir tahmin yürütmek mümkün.

İlginç bir şekilde yeni yongalar Intel’in ana işlem çekirdeklerinin, Intel dışı bir süreç üzerine inşa edildiği ilk yongalar olacak. Şirket, çiplerinin parçalarını üretmek için diğer çip üreticilerinden destek aldı. Daha önce Meteor Lake’in grafik çipi için TSMC’yi kullanmıştı. x86 işlem çekirdekleri ilk defa Intel dışı olacak.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 18:23
Kalan Karakter: 300 Gönder
Intel, Lunar Lake'in 2024'te Geleceğini Doğruladı
İlginizi Çekebilir