Merlin'in Kazanı Merlin'in
Kazanı
Oyun Haber

İnternet Kafelere cinsel içerikli oyun yasağı geliyor!

TİB, Cinsellik ve şiddet içeren oyunlara savaş açtı

İnternet Kafelere cinsel içerikli oyun yasağı geliyor!
Geçtiğimiz aylarda Minecraft'ın yasaklanma haberleri ile çalkalanan Türkiye, bu sefer daha geniş bir yasaklama ile karşı karşıya kaldı.

İnternet Kafelere cinsel içerikli oyun yasağı geliyor!

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) İnternet Dairesi, 8 milyona yakın kişinin kullandığı, 25 bin internet kafeyi yakın takibe alacak. Bundan sonra internet kafelere getirilecek sertifika zorunluğuğu ile çocukların yaş gruplarına göre oyunlar belirlenecek. Cinsellik ve şiddet içeriği olan oyunları oynatan internet kafeler ise mühürlenme tehdidi ile karşı karşıya kalacak.

Bununla birlikte, artık internet kafelere 6 farklı kriter ile değerlindirilmeye alınacak. Bu kriterler; Aydınlatma, büyüklük, havalandırma, engellilere uygunluk, yazılım ve donanım kapasitesi olarak değerlendirilecek.

Sonuçlara göre otellerde gördüğümüz yıldız sistemine benzer bir sistem ile değerlendirilecek olan internet kafeler, yasaklardan herhangi birine uymadıkları takdirde, TİB'in tuttuğu IP logundan izlemeye alınacak ve mühürlenebilecek.
Okur Tepkisi Bu içerik sende ne uyandırdı? İlk tepkiyi sen bırak

Yorumlar (6)

Yorum yap, MK Puanı ve Enerji kazan

Topluluğa katılmak için giriş yap. En az 20 kelimelik onaylanan yorumlar 3 MK Puanı ve 3 Enerji kazandırır.

MO
MK Okuru

Çocuk tacizcisi olabildiğimiz oyunlar yok bütün oyunlar düz cinsiyete dayalı...Tib in ve hükümetimizin ahlak anlayışına uyacak oyunlar yapılsın

0 puan
MO
MK Okuru

Oyundaki seksi karaktelrerden etkilenen Tib ahlak polisliğine soyundu ...

0 puan
MO
MK Okuru

herşey hak bu ülkedeki insanlara , internetide yasaklasalar gene bu adamlara oy verirler. türkiye 3 tarafı düşmanlarla iç tarafı cahillerle cevrili bir kara parçasıdır.

0 puan
E
eonder87 Çırak

hangi minecraft oyuncusu artık oyunu oynayamıyor geçiniz efenim... evinde bilgisayarı olmayan parasını biriktirsin alsın internet cafe de neymiş...

0 puan
MO
MK Okuru

tüm oyunlar yasaklansın sarayın hurmaları diye tek bir oyun yapılsın tüm memlekette sadece bu oyun oynansın

0 puan
MO
MK Okuru

keloğlan oyunu yapsınlar tüm internet kullanıcıları onu oynasın.bırakın bu gta mta skyrim ayaklarını yasaklayın 'ulan' bunları biz burada memleket yönetiyoruz.sakallı dede falan koyun oyunun ismi de huzura doğru olsun.

0 puan