İnternet ortamında kaç para ettiğinizi öğrenmek ister misiniz?

Furkan Güler 13.03.2018 - 13:47
Verilerin güvenliği, her geçen gün daha önemli oluyor.

Dünya üzerindeki tüm iletişimin ve veri aktarımının internet üzerinden yapılması, her gün milyonlarca bilginin korunaksız bir şekilde durduğu için çalınmasına neden oluyor. El altından bu bilgileri çalıp satan internet korsanları ise bu sayede oldukça büyük bir pazar kurmayı başardılar. Deep web üzerinden satılan bu bilgilerin çoğunu e - posta, sosyal medya ve banka hesapları oluşturmakta. Ancak deep webin bu kirli pazarında her bilginin farklı farklı fiyatlara satılmakta. Top10VPN isimli sitenin araştırmasına baktığımızda, en pahalı bilginin PayPal giriş bilgileri olduğunu görüyoruz. Yani eğer aktif bir PayPal hesabı ele geçirirseniz, deep web üzerinden hesabın giriş bilgilerini yaklaşık 280 sterline satabiliyorsunuz. PayPal'ın ardından ise kredi kartı bilgileri ve çevrimiçi banka bilgileri geliyor.

İnternette bulunan bilgiler ne kadar ediyor?

Diğer bir yandan ünlü alış veriş sitesi olan eBay bilgilerinin de bir hayli pahalı olduğunu belirtelim. En ucuza satılan bilgilerin ise Gmail olması gözlerden kaçmadı. Ayrıca yine en ucuz sosyal medya hesap bilgisileri de Instagram hesaplarından oluşuyor. Şifre koruması anlamında oldukça başarısız olan Instagram, umarız kısa sürede daha fazla güvenlik çözümleri üretir.

İnternet ortamında kaç para ettiğinizi öğrenmek ister misiniz?

Yorumlar 8
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2024 15:15
Kalan Karakter: 300 Gönder
Archkin
Archkin 14.03.2018 12:18
Bazıları da sırf itiraz etmek, muhalefet olmak için konuşuyor. Kalabalık ne diyorsa inanıp hebele hübele yapıyor. PayPal falan yasaklanmadı, Türkiye dahil birçok ülkeden çekildi. Elbette şuanki ''durumlardan'' aklı başında bütün vatandaşlar rahatsız olmakta ama olmayan şeyleri, sırf bir itiraz olsun diye çarpıtarak gevelemekten hiçbir yol olmaz. Kendilerini gaza getirip, yalan haber yayacak kadar düşebilen tiplerden olmayın. Ülkede koyunların bol miktarda bulunduğu doğru ama çapulcu da az değil yani. Sırf şurdaki üç-beş yorum içinden bile birkaç tane çapulcu görmeniz mümkün. Paypal kapatılmışmış. Gaza bak sen. Ne ise, onu söyleyin, söyleyeceğiniz bir şey yoksa bir şey söylemeyin, boş itiraz etmeyin.
MK Okuru
MK Okuru 15.03.2018 12:33
curse cevabını vermiş kapa çeneni
curse
curse 14.03.2018 22:24
Türkiye’de ödeme faaliyetlerinde bulunmak için yaptığımız lisans başvurusunun BDDK tarafından reddi nedeniyle faaliyetlerimizi durdurmaktan başka bir seçeneğimiz bulunmamaktadır.

aynen payoal ın resmi sitesinde yazan bu.
boş yapma.koyunluğa devammmmm.....................
Kalan Karakter: 300 Gönder
etemelkuran
etemelkuran 14.03.2018 10:19
Steam, PSN, Origin ve Uplay yasaklanmalıdır. Çünkü bu platformlarda toplum ahlakını bozacak bir sürü unsur var.
Onun yerine İslam ahlakına uygun Reis_Gaming, AkGaming gibi bir platform olabilir. Fiyatlar ve içerik tamamen damat tarafından belirlenirse de iyi olur. Cehape zihniyeti çapulcu tayfa toplanır taşlar şimdi her şey ortada kimin çalıştığı belli.
Kalan Karakter: 300 Gönder
curse
curse 13.03.2018 14:11
ne kadar şanslıyız ki paypal ımız yok.keşke devletimiz daha çok şeyi yasaklatsa yada kulandırtmasa daha da güvenli olurduk.önemli olan,ahlakımız ve güvende kalmamız.karnımızın doyması,alımgücümüzün iyi olması boş işler.onları zaten belli bir zümre yapıyor.PSN de yasaklasa devletimiz yada STEAM i de veya kullanılmaz halen getirtip kaçırtsa bizden.o zaman hesabımız hacklenir korkumuz kalmaz.yetkililer görev başına.
Spider_hip
Spider_hip 13.03.2018 17:22
Devletimiz bir de İstanbul-Kadıköy Osmanağa Mah, gezinme sok'un başındaki otopark mafyasını kaldırtsa. Adamlar polislerlede iş birliği içinde altlarına 4 senede Mercedesleri ve köşe başındaki dükkanları çektiler. Birde çok ezel izlemişlerki, başlarındaki pislik topala dayı diyorlar :D Bu devirde Kadıköyde İstanbul'un göbeğinde otopark mafyalığı.
MK Okuru
MK Okuru 13.03.2018 14:49
Hamdolsun.
MK Okuru
MK Okuru 13.03.2018 14:27
Paypalın yasaklanması işimden etti ürünleri ısmarlerken malesef paypal istiyorlar.. Direk toptancısı bile paypal kullanıyor.. Bırakın bu işi güvende olmak istiyorsanız kaspersky veya eset senelik üyelik alırsınız.. Bu zamana kadar 100 lerce keylogger geldi hepsini engellendi
Kalan Karakter: 300 Gönder
İnternet ortamında kaç para ettiğinizi öğrenmek ister misiniz?
İlginizi Çekebilir