inXile, izometrik bir Fallout geliştiriyor iddiası ortaya atıldı!

Emre Günen 9.12.2014 - 12:35
Brain Fargo'nun attığı tweet dedikoduları da beraberinde getirdi.
Bilmeyenler için öncelikle bir açıklama yapmak lazım. Yeni oyuncuların ismini bilmediği, Black Isle Studios tarafından geliştirilen ve oyun dünyasının en büyük fenomenlerinden biri haline gelen Fallout, üçüncü oyunu ile birlikte Bethesta'nın eline geçmiş ve oyun üç boyutlu hale gelerek bambaşka bir şekle dönüşmüştü.

Her ne kadar Fallout 3 çok başarılı bir oyun olsa da ve Fallout: New Vegas ile de başarısını perçinlese de eski oyuncuların aklında hep Fallout 1 ve 2'nin izometrik görüntülü klasik oyun tarzı kalmıştı.

inXile, izometrik bir Fallout geliştiriyor iddiası ortaya atıldı!
Fallout isim hakları Bethesta'nın eline geçmeden evvel, "Van Buren" kod adı ile izometrik açılı bir Fallout geliştiriliyordu. İsim hakları el değiştirince, proje iptal olmuş ve hazırlanan tüm içerikler de rafa kaldırılmıştı. Şimdilerde ise, eski Interplay ve Black Isle Studios çalışanlarının kurduğu inXile Entertainment'ın hararetli biçimde, Torment: Tides of Numenera isimli proje üzerinde çalışıyor olsa da, eski bir efsaneyi yeniden gündeme taşıyacağının da sinyalleri yükseliyor.

inXile firması, 25 senelik bekleyişin ardından Wasteland 2'yi bir Kickstarter projesi olarak başlatmış ve oldukça da ilgi görmesinin ardından bir hayali gerçeğe dönüştürmüştü. Aynı projeyi şimdi de Fallout için uygulayacağı iddia ediliyor. Özellikle de Brain Fargo'nun, yeniden bomba etkisi oluşturacak bir iş üzerinde çalıştıklarını ima eden tweet'i dedokuların da yükselmesine neden oldu.

inXile, izometrik bir Fallout geliştiriyor iddiası ortaya atıldı!
Tüm bunlar birer iddiadan ibaret de olsa ve Fallout ismi Bethesta'nın elinde bulunsa da, zamanında hazırlanmış olan içeriklerden faydalanarak izometrik görünümlü yeni bir Fallout'un hazırlanmasına eski oyuncular çok sevinecektir. Bakalım gelişmeler neler gösterecek.
Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 18:58
Kalan Karakter: 300 Gönder
inXile, izometrik bir Fallout geliştiriyor iddiası ortaya atıldı!
İlginizi Çekebilir