inXile ve Obsidian bir kez daha el ele...

Can Arabacı 11.02.2014 - 10:11
Pillars of Eternity'nin teknolojisi Torment'e de yarayacak!
inXile Entertainment ve Obsidian Entertainment'ın sıkça dirsek temasında bulunan iki firma olduğunu biliyoruz. Geçmişte de beraber çalışmışlıkları olan bu iki firma, bu sefer ortaklıklarını bir üst noktaya taşıyorlar: Obsidian'ın geliştirdiği Pillars of Eternity'de kullanılacak teknolojiler inXile'ın RPG'si Torment: Tides of Numenera'yı da besleyecek. Pillars of Eternity'nin geliştirdiği teknolojilerden bazılarını lisanslayan inXile ekibi bu konuda bir blog yazısı yayınlamış:

"Geçtiğimiz Mart ayında Torment'in teknolojik geliştirmeleri için Obsidian'la işbirliği içerisinde olacağımızı duyurmuştuk. Temelde diyalog ağaçları için gereken teknolojiyi içeren bu ortaklık, Torment için aradığımız spesifik ihtiyaçları karşılıyordu. Yazdan beri bu teknolojinin prototipini test ediyoruz, ancak bir yandan da Pillars of Eternity'nin başka teknolojilerini de kurcalamayı ihmal etmedik. Özellikle Unity'de yaratmayı başardıkları detaylı mekanlar bizi oldukça etkiledi.

Böylece Obsidian'la birlikte işleri bir adım daha ileri götürmeye karar verdik ve Pillars of Eternity'nin teknolojisini doğrudan Torment'te kullanmak için bir lisans antlaşması imzaladık. Bu da demek oluyor ki Torment: Tides of Numenera hem Wasteland 2'nin, hem de Pillars of Eternity'nin en iyi yanlarını taşıyacak. Ve aynı zamanda bu sayede oyunun teknik kısımları üzerinde vakit kaybetmek yerine oyunun asıl kalitesini sağlayacak olan diğer kısımlarına odaklanmak için daha çok vakit bulabileceğiz."


Açıkçası Obsidian ve inXile arasındaki bu ortaklık, bana fena halde Infinite Engine dönemlerinin BioWare - Black Isle ortaklığını anımsattı. Eh, bu tarz ortaklıkların sonucunda ne Baldur's Gate'lerin, Icewind Dale'lerin, Planescape: Torment'lerin doğduğunu düşünürsek, inXile'ın çok doğru bir karar vermiş olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz sanırım.

inXile ve Obsidian bir kez daha el ele...
Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 22:29
Kalan Karakter: 300 Gönder
inXile ve Obsidian bir kez daha el ele...
İlginizi Çekebilir