İptal Edilen Fortnite Mobil Oyunu

Utku Biçer 25.12.2023 - 19:56
Oyun arşivcisi MrTalida 2014 yılında iptal edilmiş olan Fortnite spin-off oyununu ortaya çıkarttı. 2014’te feshedilen Battle Breakers ile önemli benzerlikleri doğrulandı.

Gizli endüstri belgelerinin ortaya çıkmış olduğu son dönemde, bir oyun arşivcisi 2014 yılında iptal edilmiş olan Fortnite spin-off oyununu ortaya çıkarttı. Proje geliştiricisi Epic Games tarafından “Fortnite World Explorers” olarak adlandırılmış ve kısa bir süre sonra iptal edilmişti. Epic Games bu oyunu 2017’de kapatılmış olan Battle Breakers adlı mobil oyuna entegre etti. 

Oyun arşivcisi MrTalida, bir X (eski adıyla Twitter) gönderisinde son keşiflerini resim ve ayrıntılarla paylaştı. Kaynağa göre, Fortnite World Explorers karo tabanlı bir savaş sistemine sahipti. Ayrıca pahalı bir açık dünya haritası ve sayısız farklı görevi barındırıyordu. Tüm bunların yanı sıra oyuncuların toplayabilmesi için bol miktarda kahraman ve canavar içeriyordu. Oyunda, oyuncunun kahramanlardan oluşan bir kadro inşa etmesine ve harita üzerindeki kontrolünü yavaşça geliştirmesine olanak tanıyan ev tabanlı bir mekanizmaya sahipti.

Fortnite World Explorers Yerini Endless World’e Bıraktı

Fortnite World Explorers Yerini Endless World’e Bıraktı

Konunun devamında MrTalida, Fortnite World Explorers’ın daha sonra “Endless World” adlı bir JRPG fantezi’ye dönüştüğüne dair varsayımlarını dile getirdi. Ardından başka bir X/Twitter hesabı Fortnite STW News sohbete katılım sağladı. Endless Worlds’ün daha ileri bir dönüşüm geçirerek, nihayetinde şu anda kapatılmış olan Battle Breakers (2017 yılında kapatılan mobil oyun) olduğunu öne sürdü. 

Bu bilginin hemen ardından da farklı bir X/Twitter kullanıcısı olan TR_Pox1016’nın hurdaya çıkarılmış olan 2014 oyunu ile şu anda feshedilmiş olan Battle Breakers’ın ses kütüphanelerinin karşılaştırılması sonucunda önemli bir benzerlik olduğu doğrulandı. Toplanan bilgileri özetleyen MrTalida, Battle Breakers’ın gerçekten iptal edilmiş olan Fortnite World Explorers olduğunu iddia etti. 

Battle Breakers, 2019 yılında Epic Games tarafından iOS, Android ve Microsoft Windows için piyasaya sürülen bir bilim kurgu macera rol yapma oyunuydu. Bu oyun 2,2 Metacritic puanı alarak ideal bir resepsiyona açılamadı. Olumsuz resepsiyon ve katılım eksikliği sebebiyle Epic Games, 30 Aralık 2022’de oyunu resmen durdurdu.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 07:56
Kalan Karakter: 300 Gönder
İptal Edilen Fortnite Mobil Oyunu
İlginizi Çekebilir