Bağımsız stüdyodan IŞİD militanlarıyla sevgili olma oyunu geliyor

Furkan Güler 27.07.2018 - 10:33
Peki ama ne gerek vardı?

Gün geçmiyor ki video oyun dünyasına ilgi çekici bir olay daha yaşanmasın. Bu kez aklı pek selim olmayan bir video geliştiricisi, fazlasıyla tepki çeken bir oyun geliştirme kararı aldı. The Super Patriotic Dating Simulator adını alan bu oyunda IŞİD militanlarıyla sevgili olabiliyorsunuz. Karlee Esmailli isimli geliştiricinin projesi olan bu oyunda 19 yaşındaki bir kız CIA ajanını kontrol ediyoruz. Tema olarak yetişkinlere hitap eden oyunda bazı rahatsız edici detaylar da bulunuyor. Her ne kadar IŞİD eli kanlı bir terörist birliği olsa da, bayrağında yazan Kelime-i Tevhid'i cinsel içerikli ikonlarla değiştiren geliştirici bu sebepten dolayı tepi çekti.

IŞİD militanlarıyla ilişki kurma oyunu

IŞİD militanları ile sevgili olma oyunu geliyor

Yedi adet karakterle sevgili olabildiğiniz oyunda, Amerikan ırkçılığına dikkat çekiliyor. Böylesine rahatsız edici bir oyunun neden geliştirildiği sorusunun yanıtıysa belli değil. Gerçi terör kelimesinin yan anlamda kelime kökü olan Amerika'nın, insanların hassas olduğu konuları ilginç oyunlara taşımasına maalesef biraz biraz alıştık.

Şu anda Kickstarter projesi kapsamında bağış toplamaya devam eden yapımın hedefi 42.000 dolar olarak gösteriliyor. İlgili Kickstarter projesine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 23:53
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.07.2018 00:45
"Kelime-i Tevhid? Hz Peygamberin adının kafa kesmeyle, cinayetle, bombalamayla, terörle anılmasında bir problem yok da , cinsel içerik mi rahatsız ediyor? Gerçi yobazlar akan kanları görmez ama çıplak göğüslere fena halde kafayı takar.... Haklısınız bu yüzden.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.07.2018 15:45
Sebebi neydi ki ?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.07.2018 21:09
nedeni belli savaşma seviş mesajını vermek
Kalan Karakter: 300 Gönder
IŞİD militanları ile sevgili olma oyunu geliyor
İlginizi Çekebilir