İstanbul Kıyamet Vakti 6.Yıl Paketi

Merlinin Kazanı 4.04.2013 - 10:49
Bu şehir artık yaşanmaz oldu
İstanbul Kıyamet Vakti 6.Yıl Paketi

Türkiye'nin internet üzerinden oynanan ilk devasa çevrimiçi oyunu 'İstanbul Kıyamet Vakti'ni 2007 yılında oyunseverlerle buluştu.

İstanbul Kıyamet Vakti (İKV), Sobee tarafından Şubat 2004'den beri geliştirilen ücretsiz bir MMORPG oyunu. Ayrıca bu alanda yapılan ilk tamamen Türk yapımı ve yüzde yüz Türkçe bir oyundur.

İlk olarak İstanbul kod adıyla Şubat 2004'te 7 kişilik bir ekiple geliştirilmeye başlanan oyun 5 Nisan 2005'de alfa testlerine başlamış ve 25 Aralık 2006'da herkese açık beta test sürecine girmiştir. Oyun 1 Nisan 2007 tarihinde ise tam sürüme geçti.

İstanbul Kıyamet Vakti 6.Yıl Paketi


Hikaye

25 Aralık 1956'da dünyanın yörüngesi güneş sistemi dışından gelen bir asteroid kümesiyle kesişti. Dünyanın her yanında büyük bir yıkım gerçekleşti. Sadece gökyüzünde asılı kalan toz bulutları bile milyonlarca insanın ölümü için yeterliydi. Fakat meteorların ortaya çıkardığı tek gerçek yıkım ve ölüm olmamıştır.

Saklı türler olarak adlandırılan yaratıklar arzın derinliklerinden yeryüzüne çıktı ve insanlar ile arzın yaratıkları arasında amansız bir yaşam mücadelesi başladı.

Büyük yıkımın üzerinden 50 yıl geçmiştir. İnsanoğlu bu yaşam tarzına zamanla ayak uydurmuş, tehlikelere karşı kendini korumak için kendini yetiştirmiştir.

Karakterler
Afet’ten sonra, İstanbul yıkıntılarında, iyi dövüşçüler, büyücüler ve şifacılar her zaman olagelmiştir. Bu üç sınıf, meteor sonrası dönemde, nedeni bilinmeyen bir şekilde yerküre üzererine yayılmış “Erg” adı verilen enerjiyi, akıllarını kaçırmadan kullanmayı başarabilen insanlar tarafından ortaya çıkarıldı.

İstanbul Kıyamet Vakti 6.Yıl Paketi
Nefer’ler savaş, büyü ve şifa alanlarında, gidilebilecek son noktaya kadar, bütün riskleri alarak giderler. Bir çok insanın aklını kaçırma tehlikesi ile uygulamayı akıllarına bile getiremeyecekleri yetenekleri, kendilerinden bir şeyler kaybetme pahasına gerçekleştirirler. Bu sebeple durdurulmaları çok güçtür. Bir sınıfın ilminin sonuna kadar giden Nefer, etrafını çevreleyen kıyamet kaosunun çok daha fazlasını içinde yaşar ve buna hükmeder. Gerektiği takdirde kendi varlığını feda edebilir.

Bölgeler
Oyunda ek paketlerle birlikte gelen Çemberlitaş, Eminönü, Meteor Bölgesi, Sivri Ada, Yeraltı, Sığnaklar ve Migrat adında 7 bölge bulunmaktadır. Oyunun ilk genişleme paketi olan Meteor Bölgesi 1 Ekim 2007'de yayınlandı. İkinci genişleme paketi Derindeki Sır ise 13 Mayıs 2009'da yayınlanmıştır. Üçüncü genişleme paketi ve Özel Sürümü 11 Haziran 2010'da yayınlanan Grup Bölgeleri'dir ve iki tane grup bölgesi (instance) içerir. Bu bölgeler Sığınaklar ve Migrat' bölgeleridir. Üç büyük genişleme paketinin yanında zaman zaman ufak güncellemelerle yenilikler yapılmıştır. Bun güncellemeler içerisinde 17 Kasım 2008'de yayınlanan ve Klan Savaşları dönemini öne çıkaran Er Meydanı güncelleme paketi, 20 Ocak 2010'da oyun hikaye örgüsünde önemli bir yeri olan Hidra güncelleme paketidir.

İstanbul Kıyamet Vakti 6.Yıl Paketi

İstanbul Kıyamet Vakti 6.Yıl Paketi
İlginizi Çekebilir