İstanbul'dan nefis bir 'artgame'

Berkant Jeff Akarcan 1.04.2013 - 20:09
Motamot Stüdyoları'ndan The Note geliyor
İstanbul'da yeni kurulan oyun stüdyosu Motamot Stüdyoları, ilk oyunlarını duyurdu. Sıradan mobil oyunlar veya kaslı yeniçerilerin aksine farklı bir şeyler yapacağı belli olan Motamot'un ilk oyunu The Note, bir artgame* olacak.


Yaklaşık sekiz dakika süreceği açıklanan oyunda karakterimiz hakkında hiçbir şey bilmiyoruz. Nereden geldiği, nereye gittiği, nasıl gideceği tamamen konu dışı şeyler. Hatta oyunu oynamak için hangi tuşlara basacağımız da bizlere söylenmiyor. Klasik oyunların "sportif bir macera" ihtiyacı yaratmasının aksine Motamot oyunun artistik bir deneyim yaşatmasını hedefliyor.

İstanbul'dan nefis bir 'artgame'
Oyundaki avatarımız ise yolunu, Rabindranath Tagore'nin "Peace, My Heart" şiiriyle ilgili görseller görüyor, metinler okuyor ve sesler duyuyor; yolunu ise bu şiir ile buluyor. Motamot bu yüzden oyunu bir sanat eseri olarak değil, bir şiir deneyimi olarak tanımlandırmayı tercih ediyor.

Bütün bir oyun yapmak yerine, sadece bir "rolü oynama" fikrine odaklanan platform oyunu The Note (ki hal böyleyken artgame'in yanı sıra 'notgame' janrında da anabiliriz oyunu), önümüzdeki aylarda PC, Mac ve iPad platformları için oyunculara sunulacak.

*Artgame: Türkçeye "sanat oyunu" diye çevirebileceğimiz bu oyun türü (oyun janrı), oyun medyumunu kullanarak klasik oyun dinamiklerinin oluşturduğu tam bir oyundan öte, bir sanat eserini göstermeye yarayan oyun türüdür. Journey, The Unfinished Swan ve Antichamber gibi oyunlar bu türün son zamanlardaki örneklerinden.
Yorumlar 10
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 12:05
Kalan Karakter: 300 Gönder
İstanbul'dan nefis bir 'artgame'
İlginizi Çekebilir