İşte müstakbel Microsoft CEO'ları

Murat Halilbeyoğlu 10.10.2013 - 16:34
Steve Balmer'ın halefi için adaylar belli oldu
Bildiğiniz gibi birkaç ay önce Microsoft CEO'su Steve Balmer yakın zamanda mevcut görevinden ayrılacağını açıklamıştı.

Bunun üzerine fimranın yeni CEO arayışları başladı ve hala da devam ediyor. Firmanın niyeti yıl bitmeden önce yeni CEO'sunun adını duyurmak.

Yapılan haberlere göre konuyla yakından alakalı olan kaynaklar, yönetim kurulunun kısa zaman içinde yeni CEO'yu duyurmak üzere aday listesini daraltmak adına görüşmelere başladığını belirtmiş.

İşte müstakbel Microsoft CEO'ları
İki kaynağın söylediğine göre adaylardan bir tanesi eBay CEO'su John Donahoe iken bir diğer CISCO Systems yöneticisi Charles Giancarlo. Öte yandan Ford CEO'su Alan Mulay de hala düşünülen bir isim.

Her ne kadar Microsoft yakın zamanda 7,2 milyar dolarla şirketi satın alacak ve o da ister istemez Microsoft'un bir parçası olacak olsa da Nokia CEO'su Stephen Elop da hala listedeki yerini koruyor. Diğer iki aday ise bulut şirketi Pivotal'ın CEO'su Paul Maritz ve Microsoft Business Development & Evangelisim bölüm şefi Tony Bates.

Kaynakların açıklamasına göre yeni CEO'nun duyurusu hem bu kişiler arasındaki çekişmenin sertliğine hem de seçilecek kişinin mevcut işini bırabileceği zamana göre belirlenecek.

Öte yandan Microsoft hissedarları hala Bill Gates'in emekliliği için kendisini zorluyorlar.
Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 21:16
Kalan Karakter: 300 Gönder
İşte müstakbel Microsoft CEO'ları
İlginizi Çekebilir