1/2

J.A.S.F. (Jane's Advanced Strike Fighters)

Hasan Uğur Nayır 3.08.2011 - 16:30
Gökyüzündeki metal kartallar
J.A.S.F. (Jane's Advanced Strike Fighters) aslında J.S.F.’yi yani Joint Strike Fighter’ı akla getiriyor. J.S.F. savaş uçaklarını değiştirmek ve geliştirmek üzere, Amerika, İngiltere, Kanada ve diğer müttefik oldukları ülkelerin dahil olduğu uluslararası bir program. Joint Strike Fighter adında daha önce de 1997’de bir tane uçak simülasyonu çıkmıştı o da güzel bir yapımdı. Jane de savaş uçakları üstüne odaklanan, uçak simülasyonunu aksiyonla harmanlayan bir yapım olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Çanlar kimin için çalıyor!

Oyunumuz Orta Doğu’da Azbaristan isimli kurgusal bir ülkede geçiyor. Yaşanan sivil savaş var ve biz de bu ortama dahil oluyoruz. Klasik bir konuya sahip olan yapımda bizleri 16 farklı görev karşılayacak. Bu görevler hakkında çok detay verilmese de genel olarak bazı bilgiler de mevcut. Hava, kara ve deniz görevlerine çıkabileceğiz. Denizde yer alan savaş gemilerini bombalamak veya mühimmat taşıyan yolda giden araçları yok etmek gibi amaçlarımız olacak. Aslında bunlar genel olarak hep alıştığımız detaylar, ancak asıl heyecanlandırıcı kısmı havada geçireceğimiz çatışmalar oluşturacak.

J.A.S.F. (Jane's Advanced Strike Fighters)
Yapımcı koltuğunda oturan Trickstar Games bu konuda iddialı. Genel olarak bizleri tatmin edecek ve zorlayacak olan mücadelelere girişeceğimiz söyleniyor. İt dalaşına gireceğiz, rakipleri avlamaya çalışacağız. Bunlar da kolay olmayacak, karşımızdaki düşman pilotların da yapay zekası iyi olacak ve bizlere taktikler deneyecekler. Sonuç olarak görevlerde zafer elde etmek veya yenilgiye uğramak hem bizim hem de kontrolümüz altındaki uçakta olacak.