Hogwarts Legacy: Jackdaw's Rest görevi ve çözümü

Murat Oktay 29.04.2023 - 16:48
Hogwarts Legacy çözümlerimiz Jackdaw's Rest görevi ile devam ediyor. Bölümü rahatça geçip, bulmacaları çözebilmek için rehberimize göz atabilirsiniz.

Hogwarts Legacy: Jackdaw's Rest görevi, Richard Jackdaw cesedini ve kayıp sayfaları bulmanızı gerektiren bir ana görev.

Hogwarts Legacy: Jackdaw's Rest görevi

Başlamak için yol boyunca hedef işaretini takip ederek Forbidden Forest'e (Yasak Orman) gidin. Ulaşmanız gereken noktaya vardığınızda beklemeniz gerekecek. Bu bekleme zamanı hemen gece olması için düşünülmüş.

Hogwarts Legacy: Jackdaw's Rest görevi - 1

Hogwarts Legacy: Jackdaw's Rest görevi

Gece olunca Richard Jackdaw ortaya çıkıyor. Yanına giderek konuşmaya başlayın. Sizi öldüğü mağaranın yakınına götürecek yolu göstereceğini, ancak çekindiği için o noktaya tam olarak gidemeyeceğini söylüyor. Tam yeri bulabilmeniz için bazı ipuçları verecek. Yolumuzun üzerinde bir taş köprü, bir şelale, bir göl ve bir kuş havuzu olacağını belirtiyor.

Onu takip edin. Kısa bir süre sonra, ikiye ayrılan bir yolun başında, öldüğü noktaya ne kadar çok yaklaşırsa, o kadar çok detay hatırladığını söyleyerek sizi bırakıyor. Sağdan ilerleyerek ve kuş havuzunu bulana kadar yola devam etmeniz gerekiyor.

Çok kısa bir ilerleyişin ardından göle ulaşıyorsunuz. Revelio büyüsü ile etraftaki toplayabileceğiniz eşyaları görünür kılmanızı öneriyoruz. Gölün yanından sağa doğru yukarı tırmanarak ormanda yolunuza devam edin. Üstüste yığılmış taşlardan oluşan bir yapının önüne geldiğinizde yeniden Revelio büyüsünü kullanarak Puffskein'i koleksiyonunuza dahil edin.

İlginizi Çekebilir: Hogwarts Legacy: The Path to Hogwarts görevi ve çözümü

Hogwarts Legacy: Jackdaw's Rest görevi - 2

Hogwarts Legacy: Jackdaw's Rest görevi

İmlecin gösterdiği yönde ilerlemeye devam ederek Jackdaw'in mezarına ulaşacaksınız. Hemen girişinde bulunan kuş havuzuna sihirli şifreyi (Intra muros) söyleyerek hemen karşısındaki geçidin açılmasını sağlayın.

Hogwarts Legacy: Jackdaw's Rest görevi - 3

Hogwarts Legacy: Jackdaw's Rest görevi

Geçide doğru ilerlediğinizde mezardan çıkan yaratıklar size saldıracak. O yüzden hazırlıklı olun. Onları öldürdükten sonra Jackdaw'un cesedine ulaşabileceğiniz mağaraya girebilirsiniz.

Hogwarts Legacy: Jackdaw's Rest görevi - 4

Hogwarts Legacy: Jackdaw's Rest görevi

İçeriği girdiğinizde, beklenenden çok daha büyük bir mağaranın içinde olduğunuzu fark edeceksiniz. Üstelik zaman da geceden gündüze dönmüş durumda. Tek tek anlatmayacağız ancak ilerleme sürecinizde etrafta moonstone'lar göreceksiniz. Onları toplamayı ihmal etmeyin.

Uçuruma gelene kadar ilerlemeye devam edin. Hemen sağınızda rünler ile korunan kapıyı göreceksiniz. Üçüne de ateş edin. Ardından bir ara sinematik ile devam edeceğiniz yönde oluşan köprüyü göreceksiniz.

Hogwarts Legacy: Jackdaw's Rest görevi - 5

Hogwarts Legacy: Jackdaw's Rest görevi

Kapıdan geçin ve yolunuza devam edin. Karşınıza çıkan örümcek ağı gibi engelleyicileri havaya uçurarak yolunuza devam edebilirsiniz. Elbette bu ağlar saldırmak için bekleyen örümceklerin olduğunu da gösteriyor. Hazırlıklı olun.

Örümcekleri gördüğünüz anda bir meydan okuma açılıyor. 10 adet öldürmeniz gerekli. Dikkatli olun. Sayıca fazlalar ve arada toprağın altına kaçabiliyorlar.

Onları yok ettikten sonra yolunuza devam edin. Yeniden genişçe bir alana geldiğinizde başka örümcekler de sizi bekliyor olacak. Onları da yok ettikten sonra alanın sağında kenarında iki adet rün olan kapıya gelin. Rünleri vurarak kapıyı açacaksınız.

Hogwarts Legacy: Jackdaw's Rest görevi - 6

Hogwarts Legacy: Jackdaw's Rest görevi

Ama açılmadığını fark ettiğinizde endişelenmeyin zira vurulması gereken üçüncü bir tane daha var. Soldaki rün'ün sol üstüne doğru baktığınızda göreceksiniz.

Hogwarts Legacy: Jackdaw's Rest görevi - 7

Hogwarts Legacy: Jackdaw's Rest görevi

Onu da vurduğunuzda başka bir köprünün daha açıldığını göreceksiniz. Kapıdan geçin ve yola devam edin. Örümceklerle dolu odaya geldiğinizde onlara saldırmazsanız onlar da size saldırmıyor. Eğer vakit harcamak istemiyorsanız hızlıca devam edebilirsiniz.

Karşımıza bir uçurum çıkacak. Ortasında havada duran bir panel var. Accio büyüsü ile onu kendinize doğru çağırın. Üzerine bindiğinizde karşıdaki kulba nişan alarak  yineAccio büyüsü ile panelin hareket etmesini sağlayın. Karşıya geçeceksiniz.

İlginizi Çekebilir: Hogwarts Legacy: Secrets of the Restricted Section görevi ve çözümü

Hogwarts Legacy: Jackdaw's Rest görevi - 8

Hogwarts Legacy: Jackdaw's Rest görevi

Geçtiğinizde örümceklere dikkat. Onları yok ettikten sonra az ileride sağdaki oyukta bir sandık var. Onu açabilirsiniz. İlerlemeye devam ettiğinizde genişçe bir odaya geleceksiniz. Solunuzdaki duvara zıplayarak tırmanın. Çıktıktan sonra sağa doğru devam edin. Birkaç adım attığınızda solunuzdaki sandığı açmayı da ihmal etmeyin.

Hogwarts Legacy: Jackdaw's Rest görevi - 9

Hogwarts Legacy: Jackdaw's Rest görevi

Ardından tekrar aşağı inebilirsiniz. Şimdi çözmemiz gereken bir bulmaca var. Aşağıdaki ilk resimde görülen noktaya ulaşmanız lazım. Bunun için ikinci görseldeki pozisyona ilerleyin ve paneli iki defa odanın ortasına doğru hareket ettirin. Ardından hemen arkasındaki tepeye doğru ilerleyip üzerine atlayın. Duvarlara gömülmüş olan diğer panelleri büyü ile çektiğinizde onlara doğru ilerleyeceksiniz. Bu yöntemle görseldeki konuma ulaşıp odaya girebilirsiniz.

Hogwarts Legacy: Jackdaw's Rest görevi - 10

Hogwarts Legacy: Jackdaw's Rest görevi

Hogwarts Legacy: Jackdaw's Rest görevi - 11

Hogwarts Legacy: Jackdaw's Rest görevi

Buradaki eşyaları topladıktan sonra havada süzülen panelin üstüne tekrar çıkarak tam karşıdaki bölüme doğru ilerleyin. Ancak çevrede bulabileceğiniz başka ufak bölmeler ve içinde de sandıklar var. Bu sebeple Revelio büyüsünü kullanmanızı tavsiye ederiz. Nasıl ilerleyebileceğinizi daha rahat görebilirsiniz.

Tüm sandıkları ve eşyaları topladığınızdan eminseniz artık yola devam etme zamanı. Örümcekler sizi bekliyor. "Onlarla ister savaşabilirsiniz isterseniz direkt karşıdaki kapıya ilerleyebilirsiniz" diyebilmeyi çok isterdik ancak hepsini yok etmeden ilerleyebilmeniz mümkün değil.

Hogwarts Legacy: Jackdaw's Rest görevi - 12

Hogwarts Legacy: Jackdaw's Rest görevi

İşlerini bitirdikten sonra üç adet rün bulmamız lazım. Bunlardan ilk kapının bulunduğu patikanın aşağısında solda, ikincisi kapının sağında bulunan karşıdaki duvarda, sonuncusu ise geçidin bulunduğu tepenin hemen altındaki mini mağarada.

Hogwarts Legacy: Jackdaw's Rest görevi - 13

Hogwarts Legacy: Jackdaw's Rest görevi

Tüm bunları aktive ettikten sonra köprü oluşacak ve karşıya geçebileceksiniz. Köprünün diğer tarafında bulunan salonda Richard Jackdaw'ın cesedini bulacaksınız, kayıp sayfaları bulmak için onu araştırın.

Hogwarts Legacy: Jackdaw's Rest görevi - 14

Hogwarts Legacy: Jackdaw's Rest görevi

Sayfaları aldığınızda karşınızı son bir düşman grubu çıkıyor. İcaplarına bakmanız lazım. Çok kolay olmayacaktır. Özellikle korunma büyüsünü kullanmaya özen gösterin ve gerektiğinde sağlığınızı iyileştirin. Hepsi yok edildikten sonra salonun iki yanındaki sandık ve çeşitli eşyaları yağmalamayı unutmayın.

Son olarak salondaki geçit kapısını göreceksiniz. Hemen önünde yerde bulunan büyüyü inceleyerek kapının açılmasını sağlayın. Yeni oluşan kapıdan geçin.

Hogwarts Legacy: Jackdaw's Rest görevi - 15

Hogwarts Legacy: Jackdaw's Rest görevi

Girdiğiniz odayı su basacak, ancak büyülü bir baloncuk sizi boğulmaktan koruyacak. Yol boyunca ilerlemeye devam edin ve yeni odaya girip Percival Rackham'ın portresiyle konuşun. Size gidip kitabı almanızı söyleyecek, bu yüzden merdivenlerden harita Odasından çıkın ve Hogwarts'ın altındaki yeni bir yoldan çıkacaksınız.

Geçmiş olsun. Hogwarts Mirası: Jackdaw's Rest görevi tamamlandı.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 16.04.2024 12:06
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.04.2023 23:10
neden video olarak yapmıyorsunuz bu konsepti
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.04.2023 12:31
Eline sağlık Murat abi
Kalan Karakter: 300 Gönder
Jackdaw's Rest görevi
İlginizi Çekebilir