Baldur's Gate serilerindeki Jaheira ve Minsc Kimdir?

Efekan Ünsal 31.08.2023 - 16:02
Baldur's Gate serisinin sevilen yoldaşları Jaheira ve Minsc tekrar oyuncuların karşısında ve oyuncuları unutulmaz bir maceraya taşıyor.

Jaheira ve Minsc, ilk olarak 14 Aralık tarihin yapılan Panel From Hell isimli Baldur's Gate 3 sunumunda bizlere gösterilmişti. Baldur's Gate 1 ve 2’yi oynamamış veya Dungeon and Dragon evrenine hakim olmayanlar için bu eski ve oyuncular tarafından sevilen 2 karakterin kimler olduğunu açıklayacağım. 

Baldur’s Gate 3’te Jaheira ve Minsc Kimdir?

Jaheira ve kocası Khalid, orijinal Baldur's Gate oyununun öğretici bölümünden sonra Jaheira ve kocasını partiye almamak için özel bir çaba harcamazsanız, partiye katılabilecek ilk yoldaşlardan bazılarıdır. Çift, karakterinizin üvey babasının arkadaşlarıdır. Jaheira ve Khalid 'in bölgedeki garip olayları araştırmak için görevlendirilmiş olmaları, ana hikayeyi ilerletmek için takip edebileceğiniz ipuçlarından birisidir. Bu sebeple tam olarak ne yapacağını kestiremeyen oyuncular ve bu türdeki bir oyunu yeni oynayan oyuncular için iyi yoldaşlardır.

İlginizi Çekebilir: Baldur's Gate 3 Çürüyük Kimdir?

Baldur’s Gate 3’te Jaheira ve Minsc Kimdir? - 1

Jaheira, kocası Khalid ve rahmetli üvey babamız "Harpers" (Baldur's Gate 3 de "Arpçılar" olarak çevrilmiştir.) isimli iyilikseverlerden oluşan gizli bir örgüte üyedirler. Harpers ilk oyunda çok önemli bir yere sahip olmasa da Jaheira ve Khalid hikayesi için önemlidir. Jaheira yarı elftir ve "True Neutral" anlayışına sahiptir. Savaşçı ve Druid olarak 2 sınıfa sahiptir. True Neutral olması sürekli dengeyi koruma isteğinin en büyük göstergesidir. 

Jaheira, Baldur's Gate II: Shadows of Amn'da yoldaş olarak geri dönüyor ve bir kez daha ilk partinizi oluşturabilecek karakter havuzunun arasında yer alıyor. Ne yazık ki Jaheira, Baldur's Gate II 'de zor zamanlar geçiriyor çünkü hem kendisi hem de kocası, ekibinizin geri kalanıyla birlikte kaçırılmakla kalmadı, Khalid kaçırıldıktan sonra öldürüldü. Ancak buna rağmen Jaheira, oyunun erkek karakterler için romantizm seçeneklerinden biri ve kocasının kaybını atlatabildiğini görüyoruz.

İlginizi Çekebilir: Baldur's Gate 3'teki Yemin Bozan Paladin Nedir?

Jaheira, Baldur's Gate II oyununda romantik ilişki yaşanmasa da oyuncunun katılabileceği kişisel görevlere sahip bir karakterdir. Bu görevlerden biri, eski bir düşmanıyla yüzleştiği bir durumu içerirken diğeri de Harpers örgütü üyeleriyle çatışmaya girmesine ve örgütten ayrılmasına neden olur.

Eğer görev tamamlanırsanız, sonradan affedilir ve tekrar örgüte kabul edilir. Baldur's Gate 3'de de kendisini Harpers'in başı olarak görmekteyiz. Harpers Baldur's Gate 3 oyununda eski gücünü biraz yitirmiştir.

Baldur’s Gate 3’te Jaheira ve Minsc Kimdir? - 2

Oyuncu, Jaheira' ı eğer oyunun son bölümü olan "Throne of Bhaal' a" kadar takip ederse, ona romantik bir ilişki yaşanıp yaşanmadığına bağlı olarak değişen bir konuşma görürüz. Tüm bu faktörler göz önüne alındığında, Jaheira Baldur's Gate serisinde popüler karakterlerdendir.

Yarı elf bir karakter olarak, Unutulmuş Diyarlar evreninde insanlardan biraz daha uzun ömürlüdür. Bu nedenle onun hala hayatta olması güzel bir sürprizdir ve onun bir yol arkadaşı olarak oyunda bulunması eski Baldur's Gate oyuncularını mutlu etmiştir. 

Minsc ve BOO Kimdir?

Minsc, Dungeons & Dragons evrenin tanınmış bir yüz haline gelmiştir; çizgi romanlarda, Magic: the Gathering crossover serisinde ve hatta bazı ana seriden olmayan Dungeon and Dragons oyunların yer aldı. Minsc bir bakıma Baldur's Gate'in yüzü haline geldi ve serinin orijinal kadrosundaki en aptal yoldaşlardan biri olarak oyunu oynamamış oyuncular tarafından bile tanınıyor. 

İlginizi Çekebilir: Karmik Zar Sistemi Nedir?

Minsc Ranger sınıfındandır ve Baldur Gate de "Dajemma" olarak bilinen bir törende ilk defa Minscle karşılaşıyoruz. Rashemen isimli vatanında Büyük Bir savaşçı olarak tanınmak ve Buz Ejderi Berserker Kulübü'ne kabul edilmek için Minsc' e, Rashemenli bir cadı olan Dynaheir'e koruma ve yoldaşı olma görevi verilmiştir. Dynaheir, tek yol arkadaşı değildir. Minsc, bu olaydan önce tanıştığı ve yol arkadaşı olduğu sevimli bir hamster olan Boo'yu bulmuştur. Minsc, Boo'nun göründüğünden daha fazlası olduğuna inanır. 

Minsc ve BOO Kimdir?

Jaheira gibi Minsc de Baldur's Gate II'de kötü adam tarafından kaçırılanlardan birisidir ve koruma görevini üstlendiği karakter olan Dynaheir'in kaybının acısını yaşıyor. Minsc "Neutral Good" dediğimiz bir anlayışa sahiptir.  Minsc garip bir karaktere sahiptir genel olarak iyi olsa da manipüle olmaya çok müsaittir. Fakat ne kadar manipüle olsa da asla Boo isimli uzay hamsterinin yerine kimse geçemez.

Baldur's Gate 3 de Minsc' i kurtaracağınız zaman Jaheira dışında hiç bir karakter bunu desteklememektedir fakat bizce en iyi yoldaşlardan birisidir. Baldur's Gate 3 de oyunun sonlarına doğru yoldaş olarak takımımıza katılması eski Baldur's Gate sevenleri üzdü. 

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 5.05.2024 02:56
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.09.2023 06:22
Ben minsc ve boo yu öldürdüm :D tanısam öldürmeyebilirdim.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Jaheira ve Minsc Kimdir?
İlginizi Çekebilir