Japon'ların isteği güzel grafik!

Ertunga Gündüz 3.06.2010 - 12:31
Japon'ların isteği güzel grafik!


Bir araştırmacı şirketi olan Net-Asia, konsollar hakkında 10-40 yaşları arasındaki Japon halkıyla ilgili yapmış olduğu araştırmada oldukça ilginç sonuçlara ulaşmış.

Açıklanan verilere göre, Japonya'da sadece Wii kullananların sayısı %28 ve bu kişilerin yaş ortalaması 32. Sadece PS3 kullananların oranı ise, %4.3 ve yaş ortalamasıda 26. Her iki konsoluda kullananların ortalaması ise, %5.6. PS3 kullanıcılarının %77'si tek başına takılırken, Wii'de ise %78 oranındaki kullanıcılar aileleriyle birlikte eğlenmeyi tercih ediyorlar. Ayrıca PS3 kullananlar çoğunlukla aksiyon oyunlarına yönelirken, Wii'de ise RPG oyunları ön planda yer alıyor.

Bu konsolları neden alındığı sorusuna ise, PS3 kullanıcılarının %81 gibi çok büyük bir bölümü oyunları için aldığını söylerken, Wii'de ise bu oran sadece %52'de kalıyor. PS3 sahiplerinin %66'sı ise oyunların grafiksel güçlerine ve Bluray faktörüne göre hareket ettiklerini belirtiyor. Wii'de ise bu durum biraz farklı, konsola sahip olanların %37'si sağlıklı bir yaşam, ayrıca da aile iletişimini arttırmak için aldıklarını belirtiyor.

Bir oyun konsolu olmasına rağmen, oyunları için alınmayan Wii'nin bu durumu da gerçekten garip, açıkcası neden PS3 ve X360'ın rakibi değil denmesinin sebebide gayet net anlaşılıyor. Ayrıca Japon gençlerinin de sanılanın aksine, batı ülkelerinde olduğu gibi grafik olarak kaliteli ve yüksek aksiyon tutkunu insanlar olduğu ortaya çıkmış. Görünüşe göre pekte bir farkımız yokmuş.

KAYNAK
Japon'ların isteği güzel grafik!
ps3center

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 5.05.2024 09:34
Kalan Karakter: 300 Gönder
Japon'ların isteği güzel grafik!
İlginizi Çekebilir