Jedi: Survivor Yönetmenini Kaybetti

Tunay Şahin 14.09.2023 - 07:48
Eleştirmenlerce beğenilen ve ticari başarı kazanan Star Wars Jedi: Survivor'ın arkasındaki yönetmen Stig Asmussen Respawn Entertainment ve EA'den ayrılıyor.

Star Wars Jedi: Survivor'ın başında bulunan Stig Asmussen, Respawn Entertainment ve EA ile olan bağlarını kopararak yeni deneyimler arayışına girdi. Yaklaşık çeyrek yüzyıldır oyun sektöründe olan Asmussen, Star Wars Jedi: Survivor'dan önce de Fallen Order'ın yönetmenliğini yapmıştı.

Stig Asmussen Respawn Entertainment ve EA'den ayrılıyor

Son oyun, eleştirmenlerden tam not alarak ticari anlamda da büyük bir başarı elde etti. Star Wars Jedi: Survivor, Fallen Order'ın mirasını devralarak oyunculara daha da zengin bir deneyim sundu. Ancak, bu popüler serinin devamını getirecek olan ekip, Asmussen'in liderliği olmadan yoluna devam edecek.

Gazeteci Jason Schreier, Stig Asmussen'in, bu iki büyük oyunun arkasındaki isim olarak Respawn ve EA ile olan ilişkisini sonlandırdığını duyurdu. EA bu bilgiyi doğrulayarak, "Asmussen, yeni deneyimlere yelken açmak üzere firmamızdan ayrıldı" açıklamasını yaptı.

Stig Asmussen Respawn Entertainment ve EA'den ayrılıyor

Asmussen'in ayrılışı sonrası EA, Respawn'ın deneyimli liderlerinin projenin başına geçeceğini belirtti. Henüz yeni bir Star Wars Jedi oyununun yapılıp yapılmayacağına dair bir açıklama gelmemiş olsa da, önceki oyunların başarısı düşünüldüğünde bir devam oyunu görmemiz olası. Respawn'ın yeni bir oyun yazarı arayışı da bu beklentiyi güçlendiriyor. Asmussen, geçmişte üçlemeye dair planlarından bahsetmişti ancak bu planları gerçekleşse bile, artık bu projede yer almayacak.

Asmussen, sadece EA için değil, oyun dünyası için de değerli bir isim. Yıllar önce God of War üçlemesinde de görev almıştı. Yeni bir Star Wars Jedi oyunu planlanıyorsa, bu Asmussen'in yokluğunda başka yeteneklerin öne çıkmasına fırsat verebilir. EA CEO'su, Respawn'ın yeni ve heyecan verici projeler üzerinde çalıştığını belirtti, ancak bu projenin yeni bir Star Wars Jedi oyunu olup olmadığı henüz net değil.

Star Wars Jedi: Survivor'ın PS4 ve Xbox One sürümleri şu an için hazırlık aşamasında. Oyunun ne zaman piyasaya sürüleceği konusunda henüz bir tarih belirtilmemiş. Ancak son nesil konsollar için olan sürümlerin geleceği, bir sonraki oyunun yapılmasına engel oluşturmayabilir. Ayrıca, Eylül başında bir güncelleme alındığını göz önünde bulundurarak, ekip mevcut sürümünü daha da iyi hale getirmek için çalışmalara devam ediyor gibi görünüyor.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 22:54
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.09.2023 09:15
Başlığı görünce yönetmeni öldü sandım
MK Okuru
MK Okuru 15.09.2023 07:47
Amaç yine sansasyon okunmak için. Bende de aynısını düşündürdü.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Jedi: Survivor Yönetmenini Kaybetti
İlginizi Çekebilir