Jet Car Stunts

Özgür Yıldız 6.05.2014 - 12:37
Uçanla kaçan bir olmuyor
Platformlar PC, PlayStation 3, XBox 360, iOS, Android, PS Vita
Jet Car Stunts
  • Yapımcı - Yayıncı Grip Games -
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Yarış
Merlin Puanı 61
6 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%42
Artılar İlginç parkurlar, yerde yol tutuş mekaniği başarılı
Eksiler Havada kontrol oldukça zor, içerik anlamında zayıf, bir yerden sonra sıkıcı olabiliyor.
Son dönemde mobilden PC ve oyun konsollarına transferleri bol bol görür olduk. Çoğu oyun bunu başarılı bir şekilde yaparken, bazıları da bu işi yüzlerine gözlerine bulaştırıyorlar.

Jet Car Stunts da bu tür geçişlerden biri. İlk olarak True Axis’in geliştirdiği ve iOS’ta kullanıcıların beğenisine sunulan bu yarış oyunu, PC’ye ise Grip Games tarafından getiriliyor.

Kısaca oyundan bahsedelim. İsminden de anlaşılacağı üzere jet özelliğine sahip araçları kontrol ediyoruz. Bu araçları da havada bulunan platformlar üzerinde ilerletiyor ve platform üzerinde tutmaya çalışıyoruz.

Jet Car Stunts
Oyunda üç farklı mod bulunuyor. Bunlar Platforming, Time Trial ve Collector. Platforming’le başlayalım. Bu modda amacımız bitiş çizgisine ulaşmak. Tabi bu sırada çeşitli yerlerden atlamanız, uçmanız ve parkurda kalmanız gerekiyor. Bu moddaki parkurlar oldukça farklı. Bazıları oldukça yaratıcı hazırlanmış. Zıplamalar, rampalar, dönüşler ve daha birçok engel karşımıza çıkıyor. Tabi bu engelleri aşmak için motor gücümüzün yanında bize sunulan jet gücünü de kullanmamız gerek.

İkinci oyun modu Time Trial ise parkurları olabildiğince hızlı bitirmemizi gerektiriyor. Bu modla birlikte hem hızınızı doğru ayarlamalı, hem de parkur dışı olmamak için elinizden geleni yapmanız lazım.

Son olarak da Collector isimli moddan bahsedelim. Bu modda parkurlarda bulunan yıldızları toplamamız gerekiyor. Haliyle bu mod, oyunun en zor modu. Çünkü yıldızlar oldukça garip yerlerde bulunabiliyorlar.

Peki nasıl kontrol ediyoruz?

Aracı kontrol etmek oldukça basit. Yerdeyken yön tuşlarını kullanıp sol CTRL tuşuyla gaza basabiliyoruz. Havadayken ise Space butonuna basılı tutarak jet motorunu çalıştırıyoruz. Yön tuşları havada bir uçak kullanır gibi aracınızı kullanmanıza yarıyor. Sol ALT tuşu ise havada fren yapmanıza yarıyor. Ancak havadaki kontroller, yerdeki kadar başarılı değil. Açıkçası oyunun eğitim modundaki bölümlerden birinde 50 kez deneme yapmam gerekti. Yol tutuş mekanikleri oldukça başarılı olan oyun, havada gidiş mekaniklerinde o kadar da başarılı değil maalesef.

Görsellik olarak çok bir beklentiye girmeyin. Jet Car Stunts sadece basit geometrik şekillerden oluşan parkurlar barındırıyor.

Jet Car Stunts
Kısacası Jet Car Stunts, PC için çok da başarılı bir yapım değil. Sadece kısa zamanlarda stres atmak için oynanacak bir yapım. Bunun dışında yaratıcı parkurlar ve ilginç bir oynanışa sahip. İçerik bakımından –parkurları katmazsak- oldukça başarısız. Herhangi bir hikaye, bir anlatım, bir sürücü hikiayesi vs. barındırmıyor. Bunları geçtim, oyunda sadece 1 adet tema müziği bulunuyor. Hal böyle olunca, Jet Car Stunts çok da peşinden koşmanız gereken bir oyun olmuyor.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 15:31
Kalan Karakter: 300 Gönder
Jet Car Stunts
İlginizi Çekebilir