1/4

John Patrick Lowrie (Sniper - Team Fortress 2)

Merlinin Kazanı 14.02.2012 - 17:19
Önemli seslendirme sanatçılarından birini konuk ettik

Bu kez röportaj koltuğumuzdaki konuğumuz, Half-Life 2, Team Fortress 2 ve Halo 3: ODST gibi oyunlarda seslendirmeler yapan John Patrick Lowrie. Lowrie, aynı zamanda Portal'daki GLaDOS'u seslendiren Ellen McLain'in de eşi. Kendisine bize vakit ayırdığı ve sorularımızı cevapladığı için teşekkür ederiz.

Bize kendinizden bahseder misiniz?

1952 yılında Honolulu, Hawai’de dünyaya geldim ve Boulder, Cololardo’da büyüdüm. 16 yaşımda evden ayrılıp bir rock grubunda şarkıcı/gitarist/flütçü/tromboncu olmak için yola koyuldum, bu sırada parklarda uyudum, sohbetlere katıldım ve bir sürü hippi tanıdım. Daha sonra en yüksek derece ile Indiana Üniversitesi Müzik Bölümü’nü tamamladım. Birkaç sene boyunca The Kiethe Lowrie Duet grubunda besteci ve gitarist olarak hayatımı sürdürdüm. Sonra aktör olmaya karar verdim, çünkü hem maaşı daha iyiydi hem de işler daha sürekliydi. 24 yıllık eşim Ellen McLain ile bir Broadway şovunun Avrupa turnesindeyken Hollanda, Arnhem’de tanıştım. Ellen oyunun yıldızıydı ve ben de orkestrada banço ve gitar çalıyordum. Oyunculuk kariyerime ise, İngilizce bilmeyen bir opera salonu dolusu Sicilya'lıya espriler anlattığım Palermo, İtalya’da başladım. Daha sonra da devamı kendiliğinden geldi.

Şu ana kadar hangi projelerde yer aldınız?

Konu bilgisayar oyunları olduğunda 25 oyunda rol adlım ve içlerinde Half Life 2 ve Episode’ları, Team Fortress 2, Halo 3: ODST, Halo: REACH, Left 4 Dead, Infamous, F.E.A.R. 2: Project Origin ve The Matrix Online gibi pek çok oyunda çalıştım. Bunun haricinde üç filmde ve pek çok TV dizisinde rol aldım. Hatta 20 yıldan fazladır tiyatroda bile çalışıyorum.

Video oyunlarında ses ve ses aktörlüğünün önemi nedir?

Oyuna bağlı olarak aktörlük çok önemli bir noktaya gelebilir. Eğer oyun içinde bir rol yapma söz konusu ise, kötü oyunculuk bunu berbat edebilir. Pek çok firma, maliyetleri düşük tutabilmek için sadece replikleri okuyabilecek insanları tutuyor ve bunun sonucu hiç iyi olmuyor. Valve, Monolith ve Bungie gibi firmalar, iyi bir oyunculuğun oyunu nereye taşıyabileceğini iyi biliyorlar. Halo ve Half-Life 2, buna örnek.

Ses aktörlüğü yapmadan önce nasıl hazırlanıyorsunuz?

Bazen hiçbir hazırlık yapmıyorum. Stüdyoya girene kadar senaryo elime geçmiyor, bu yüzden üzerinde çalışacak fırsatım da olmuyor. Sesime iyi bakıyorum ve eğer o gün işte epey yüksek ya da epey düşük derecede bir ses kaydı yapacaksam, vokal ısınma hareketleri yapıyorum. Onun haricinde savaşın içine gireceğime veya uzaylıların beni yiyeceğine dair kendimi duygusal olarak hazırlıyorum.

En sevdiğiniz video oyunları ve yaptığınız en iyi ses aktörlüğü tecrübelerinizi sorsak?

Half-Life 2’nin en çok sevdiğim oyun olduğunun söyleyebilirim. Öte yandan Team Fortress 2’deki Sniper ve F.E.A.R. 2: Project Origin‘deki Harold Keegan karakterlerini de çok severim. Keegan’ın çok enteresan özellikleri vardı.