Journey

Özgür Yıldız 25.07.2011 - 15:10
Yok böyle bir yolculuk
Flower ve fl0w oyunlarını az çok biliyorsanız, thatgamecompany adlı firmanın neler yapabildiğini anlamışsınızdır. İlginç ve bir o kadar da başarılı oyunlar yapan bu firma, son sanat harikası (oyun demeye dilim varmıyor) Journey ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Bu da nesi böyle?

Journey adından da anlaşıldığı gibi bir seyahati anlatıyor. Anlatmak kelimesini kullanmamalıyız belki de. Yaşatıyor diyelim. Oyuna başladığımızda bizi herhangi bir menü karşılamıyor. İnsanı derinden etkileyen bir müzik ve uçsuz bucaksız bir çöl görüntüsüyle başbaşa kalıyoruz ve bu aşamadan sonra karakterimizle karşılaşıyoruz. Journey bize bir harita ya da yönerge sağlamıyor. Bu yüzden de oyunun bize verdiği özgürlük duygusu oldukça tatmin edici.

Etrafta bulunan ve Eski Mısır yapılarını andıran çeşitli heykel ve tapınak benzeri binalardan alabileceğimiz geliştirmelerle daha yükseğe zıplayabilme ve daha farklı yerlere gidebilme olanağına sahip oluyoruz. Bu geliştirmeler, karakterimizin üzerindeki cübbeye eklenen farklı desenlerle belli oluyor. Nadiren karşılaştığımız NPC’lerden de bu geliştirmeleri alabiliyoruz.

Journey
Journey, PSN üzerinden oynandığı için çoklu oyuncu özelliğine de sahip bir oyun. Ancak karşılaştığımız kişilerle ilgili hiçbir bilgiyi bize sunmuyor. Ne arkadaşlarımızı oyuna ekleyebiliyoruz ne de tanışıp konuşabiliyoruz. Tek iletişim seçeneğimiz farklı notalarla çıkardığımız sesler oluyor. Bu özellik sinir bozucu görünse de, oyunu oynarken bu kocaman dünyada aslında yapayalnız olduğumuz gerçeğini yüzümüze vurması oldukça başarılı.

Akıl almaz müzikler

Journey’in Beta versiyonunu denedikten sonra, tam sürümünü dört gözle bekler olduğumu itiraf etmeliyim. Çünkü müzikler ve görseller o kadar etkileyici, oyundaki gizem o kadar ilgi çekici ki, her an daha fazla ileri gitmek ve daha fazlasını keşfetmek istiyorsunuz. Bununla birlikte kendinizi “Neden buradayım?”, “Ben kimim?” gibi felsefik sorularla meşgul eder bulabiliyorsunuz.

Henüz beta aşamasında olduğu için oyunla ilgili pek fazla detay bulunmuyor. Ancak oyunun tam sürümünün oldukça geniş olacağını düşünüyorum. Özellikle çoklu oyuncu anlamında co-op çözebileceğimiz bulmacalar olması ve gelişmiş iletişim seçeneklerinin bulunacağını umuyorum.

PS3’ünüz varsa çıkar çıkmaz Journey’i edinin. Yoksa da PS3’ü olan bir arkadaşınıza söyleyin, alsın, oynayın.
Yorumlar 13
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 11:30
Kalan Karakter: 300 Gönder
Journey
İlginizi Çekebilir