1/2

Junk Jack

Mahmut Saral 2.02.2012 - 08:03
"Biz bu dünyaya kazmaya mı geldik yahu?"
Platformlar iOS
Junk Jack
  • Yapımcı - Yayıncı - AppStore
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Platform
Merlin Puanı 78
Artılar Hayal gücünüze göre şekillendirebileceğiniz sanal bir dünya
Eksiler Orijinal bir oyundan çok, fazlasıyla esinlenmiş bir oyun gibi duruyor
“Altınları ararken kazıyorduk, altınları bulduk, hala kazıyoruz! Biz bu dünyaya kazmaya mı geldik yahu?” Rahmetli Kemal Sunal’ın Köyden İndim Şehre filmindeki bu sözleri, Terraria’ya başlamamla birlikte zihnimde canlanmıştı. iPod Touch’ımda Junk Jack’i de oynamaya başlayınca, bir kez daha gülümseyerek hatırladım söyleyişini. Gerçekten yerine göre ne kadar doğru ve kaçınılmaz bir sözmüş.

Junk Jack, fazlasıyla Terraria benzeri bir mobil oyun. Oyuna girdikten sonra dünya oluşturuyor ve başlıyoruz sonsuza kadar kazmaya, kazmaya ve kazmaya. Aslında birçok amacımız var ve bunlara yenilerini de eklemek bizim elimizde. Kazarak toprağın derinliklerine inmeli, altın gibi kıymetli taşlara ulaşmalı, kayaları delerek yeni yollara ulaşmalı ve sandıklarda gizli değerli hazineleri bulmalıyız. Anlayacağınız en büyük aktivitemiz kazmak! Elde ettiğimiz tüm eşyalarımızla da büyük bir ev yapabilir ve yorgunluğumuzu şömine karşısında giderebiliriz mesela.

Junk Jack
Bu tarz bir girişimde bulunabilirsiniz örneğin.
Hepsi lazım

Oyunda yer alan her objenin işe yaradığını, bazılarının birden fazla amaca hizmet ettiğini belirtelim. Örneğin ağaçları keserek odun elde ediyorsunuz. Ancak o odunu meşale yapımında da kullanabilirsiniz, masa yapımında da, dolap yapımında da. Aynı durum, diğer malzemeler için de geçerli. Tabii çoğu zaman da birçok eşyayı bir araya getirerek yeni eşyalar elde etmelisiniz. Yine meşaleyi ele alalım. Meşale elde etmek için meşale çubuğuna ve kömüre ihtiyacınız var. Peki nasıl yapacaksınız?

Envanterimizi açtığımızda, iki tane büyük pencere görüyoruz. İçlerinde de ufak pencereler var, ki oralara malzemelerimizi yerleştiriyoruz. Soldaki büyük pencerede genel stok ihtiyacımızı giderirken, sağ taraftaki ise “Craft”, yani zanaat hazırlama işlemini görüyor. Meşale yapmak istiyorsak, gerekli malzemeleri bu pencereye getiriyoruz ve işimizi hallediyoruz. Eviniz için dekoratif eşyalar yapabilir, güçlü bir kürek yapabilir, şömine hazırlayabilir, ya da sağlam bir kapı yapabilirsiniz.