Jurassic World: Dominion filminin çekimleri tamamlandı

Özgür Deveci 12.11.2020 - 23:37
Emily Carmichael ile Colin Trevorrow'un senaryosunu yazdığı bilim kurgu filmi Jurassic World: Dominion filminin çekimleri tamamlandı.

Universal Pictures, 18 aydan uzun bir süredir prodüksiyonu devam eden Jurassic World: Dominion filminin çekimlerini tamamladı. Yönetmen Colin Trevorrow, resm, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "Jurassic World Dominion'u tamamladık. Olağanüstü ekibimize ve oyuncu kadromuza çok minnettarım. Biz bir aile kurduk." ifadelerinde bulundu. Slough'daki Pinewood Stüdyoları'nda gerçekleşen çekimlerde oyuncu kadrosu ve set ekibi aylarca süre izole halde kaldı ve toplamda 40 binden fazla COVID-19 testi yapıldı.

Deadline'a konuşan yönetmen Colin Trevorrow "Çok fazla duygu var. Bunu kelimelere dökebileceğimden emin değilim. Olağanüstü bir film oldu. Oyuncu kadromuz ve ekibimiz gerçekten çok dirençli. Tüm ekip, en iyisini ortaya koymak için günün her saati çalıştı. Bu da bize ilham oldu." dedi.

Jurassic World: Dominion filminin çekimleri tamamlandı

Jurassic World: Dominion filminin çekimleri tamamlandı

27 yıllık serinin altıncı filmi olan Jurassic World: Dominion'ın başrol oyuncuları Chris Pratt ve Bryce Dallas Howard'a Laura Dern, Sam Neill ve Jeff Goldblum'da eşlik ediyor. 2015 yapımı Jurassic World'ün ardından yönetmen Colin Trevorrow, tekrar yönetmen koltuğuna oturuyor. Jurassic Park serisi, stüdyonun yıldızlarından biri olarak kabul ediliyor. Toplamda beş film küresel çapta 5 milyar dolardan fazla hasılat elde etti. Yıllar sonra Jurassic Park hikayesini yeniden canlandıran Jurassic World ise küresel gişede 1,6 milyar dolar hasılatla büyük bir başarı sağladı. Devam filmi Fallen Kingdom'da 1,3 milyar doları aşan bilet satışıyla çıktığı yıl en çok gişe yapan filmler arasına girmişti.

Universal Pictures, koronavirüs pandemisinden dolayı yayın takviminde bazı değişikliklere gitmişti. Önümüzdeki yıılın yaz aylarında vizyona girmesi planlanan filmin çıkış tarihi 10 Haziran 2022'ye ertelendi. Koronavirüs salgını nedeniyle geçtiğimiz Mart ayında çekimleri durduran Jurassic World: Dominion, prodüksiyona devam eden ilk büyük filmlerden biri oldu. Universal , sette koronavirüs vakaları olmaması için sık sık testler, sıcaklık kontrolleri ve kilit oyuncuların izole edilmesi gibi yoğun önlemler aldı. Kaynaklardan gelen bilgilere göre, stüdyo bu protokoller için 6 ila 8 milyon dolar arası bir para harcadı.

Son olarak siz bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz? Kimler bu filmi merakla bekliyor? Yorumlarda bizimle paylaşın.

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 23:03
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.11.2020 22:51
Şu filmin 4k bluraylarını aldım.. Şimdi ise film şirketleri türkiyede hepsi kapandı artık bluray filmde göremiceğiz bunun içinde bir haber yapılmalı..! Yüzüklerin efendisi 4k çıkıcak bu ay sonu biz yararlanamıcağız nasıl bir kültürün çöküşüdür bu ..!
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.11.2020 15:49
inş dinazorları şehrlere indirmezler yine
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.11.2020 16:22
Ya ben bu filme hastayım 100 bölüme kadar gitsin seride en çok 3 beğenmedim berbattı benim filmim ımx izlemek bile insanı bitiriyor teşekürler stevin spolborg
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.11.2020 12:44
Bir fragmanla sevenlerine merhaba desin artık.
MK Okuru
MK Okuru 13.11.2020 14:22
tam aradığım yorum :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
Jurassic World: Dominion filminin çekimleri tamamlandı
İlginizi Çekebilir