Jurassic World: Dominion vizyon tarihi ertelendi

Özgür Deveci 7.10.2020 - 15:03
Emily Carmichael ile Colin Trevorrow'un senaryosunu yazdığı bilim kurgu filmi Jurassic World: Dominion'ın vizyon tarihi ertelendi.

Dinozorların sinemalara dönüşü için biraz daha beklememiz gerekecek. Zira stüdyo tarafından yapılan bir açıklamayla filmin vizyon tarihi bir yıl sonrasına ertelendi. Jurassic World: Dominion, 10 Haziran 2022 tarihinde sinemaseverler ile buluşacak. Amerikan yapımı bilim kurgu macera serisinin arkadasındaki stüdyo olan Universal Pictures, filmin vizyon tarihini daha önce 11 Haziran 2021 olarak planlamıştı.


Jurassic World: Dominion'ın vizyon tarihindeki bu değişikliği resmi Twitter hesabı üzerinden duyuran ünlü yönetmen Colin Trevorrow, filmin tanıtım afişini de yayınlamış oldu. Trevorrow yaptığı açıklamada "Son üç aydır olağanüstü bir oyuncu kadrosu ve ekiple birlikte dünyayla paylaşmak için sabırsızlanacağımız bir filmde çalıştım. Biraz daha beklememiz gerekiyor olsa da, buna değeceğini söyleyebilirim. O zamana kadar sağlıklı kalalım ve birbirimize dikkatli bakalım." ifadelerinde bulundu.

Jurassic World: Dominion vizyon tarihi ertelendi

Jurassic World: Dominion, 10 Haziran 2022 tarihinde vizyona girecek

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi nedeniyle geçtiğimiz Mart ayında çekimleri durduran Jurassic World: Dominion, prodüksiyona devam eden ilk büyük filmlerden biri oldu. Stüdyo, sette koronavirüs vakaları olmaması için sık sık testler, sıcaklık kontrolleri ve kilit oyuncuların izole edilmesi gibi yoğun önlemler aldı. Uzmanlara göre bu protokollerin maliyetinin 5 milyon dolar aralığında olması bekleniyor. Kaynaklar, Jurassic World: Dominion filminin çekimlerinin henüz tamamlanmadığını, ancak üç hafta gibi bir zamana ihtiyaçları olduğunu söylüyor.

27 yıllık serinin altıncı filmi olan Jurassic World: Dominion'da yine Chris Pratt ve Bryce Dallas Howard başrol oyuncusu olarak yer alıyor. Laura Dern, Sam Neill ve Jeff Goldblum'da onlara eşlik ediyor. Colin Trevorrow ise 2015'te vizyona giren Jurassic World'ü yönetmesinin ardından yönetmenliğe geri dönüyor. Başarılı yönetmen ayrıca 2018'de serinin hayranlarıyla buluşan Jurassic World: Fallen Kingdom'ın senaryosunu yazmıştı.

Jurassic serisi, Universal'ın yıldızlarından biri olarak kabul ediliyor. Toplamda beş film küresel gişede 5 milyar dolardan fazla hasılat elde etti. Onlarca yıl sonra Jurassic Park hikayesini yeniden canlandıran Jurassic World ise dünya çapında 1,6 milyar dolar hasılatla büyük bir ticari başarı sağladı. Devam filmi Fallen Kingdom'da milyar dolarlık kulübe katılan bir diğer film oldu. 1,3 milyar doları aşan bilet satışıyla çıktığı yıl en çok gişe yapan filmler arasına girmişti.

Universal Pictures, koronavirüs küresel pandemisinden dolayı şu anda yayın takviminde bazı değişikliklere gidiyor. Kısa bir süre önce Hızlı ve Öfkeli serisinin devam filmi olan F9'u 2 Nisan 2021 tarihinden 28 Mayıs 2021'e ertelemişti. Birkaç gün önce de No Time No Die, The Batman ve Matrix 4 filmlerinin vizyon tarihleri ertelendi.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 11:50
Kalan Karakter: 300 Gönder
Jurassic World: Dominion vizyon tarihi ertelendi
İlginizi Çekebilir