Just Cause Filmi İçin Çalışmalara Başlandı

Tunay Şahin 30.05.2024 - 13:26
Just Cause serisi, 20 yıl sonra sinemaya uyarlanıyor. Just Cause filmi için yönetmen belli oldu, başrol için ise çeşitli isimler konuşuluyor.

Just Cause serisi, 2006 yılında PlayStation 2'de piyasaya sürülerek oyunculara geniş bir açık dünya deneyimi sunmuştu. Oyunun 20 yıl sonrasında Just Cause filmi için çalışmalar başladı. Akrobatik hareket mekanikleri, yoğun savaş sekansları ve Rico Rodriguez'in başrolde olduğu heyecan verici hikayesi ile dikkat çeken bu oyunun filmin de aynı havayı yansıtacağına inanıyoruz.

Just Cause Filmi Oyundan Sinemaya Uyarlanan İlk Film Olmayacak

2006 yılında başlayan bu macera, 2010'da Just Cause 2, 2015'te Just Cause 3 ve 2018'de Just Cause 4 ile devam etti. Ancak serinin dördüncü oyunu, şimdiye kadarki en kötü tepkileri aldı. Tüm bu yılların ardından, Just Cause'un canlı aksiyon filmine dönüştürüleceği doğrulandı.

Just Cause Filmi İçin Çalışmalara Başlandı

Rico Rodriguez, oyun tarihinin en yetenekli karakterlerinden biri olarak biliniyor. Kıskaç kancası, jetpack, wingsuit ve taşınabilir roket iticileri gibi yenilikçi araçlarla donatılmış olan Rodriguez, her oyunda farklı bir savaş alanında hareket ediyor. Genellikle isyancılar ve devrimcilerle çalışarak ulusları zalim diktatörlerden kurtarmakla görevli olan Rico, oyunseverler tarafından, "harekete geçip baskıcı kurumları ve bu kurumların sembollerini ortadan kaldırmak isteyen lider" anlamına gelen "toppler" deyimi kullanılıyor.

The Hollywood Reporter'a göre, Just Cause filminin yapım aşamasında olduğu doğrulandı. Lisans, defalarca el değiştirdikten sonra Universal Pictures'a geçti ve son zamanlarda video oyunlarının canlı aksiyon uyarlamalarının başarısı göz önüne alındığında projeye daha fazla hız verildi.

Filmin yapımcılığını Kelly McCormick ve David Leitch üstleniyor. İkili, Tomb Raider ve Sonic the Hedgehog filmlerinde birlikte çalışmış olan Dmitri Johnson, Mike Goldberg ve Timothy Stevenson ile işbirliği yapacak. Filmin yönetmenliğini ise kısa süre önce Blue Beetle'ın yönetmenliğini üstlenen Ángel Manuel Soto yapacak.

En büyük soru ise Rico Rodriguez'i kimin canlandıracağı. Kulislerde Javier Bardem, Manuel Garcia-Rulfo, Pedro Pascal ve Diego Luna gibi isimler konuşuluyor.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 27.07.2024 04:16
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.05.2024 16:57
Manuel Garcia-Rulfo tam uyar diğerleri bilet alsın....
Kalan Karakter: 300 Gönder
Just Cause Filmi İçin Çalışmalara Başlandı
İlginizi Çekebilir