1/2

Kadimlerin Sırları #10

Ocan Şahin 13.08.2013 - 11:58
Şampiyonlar
Merhabalar sevgili MK okuyucusu, haftalık DOTA 2 köşemizde bu haftanın konusu kaldığı yerden devam ediyor: The International 3 Grand Finalleri.

Sizlerle en son lower ve upper yarı finallerinde konuşmuştuk. Ne güzel oyunlar, ne inanılmaz anlar yaşandı o zamandan sonra. Alliance turnuva favorisi iken, Na'vi'nin hayran kitlesi Alliance'dan çok daha büyüktü şüphesiz ki. 2-0 geçen güzel bir upper bracket finalindan sonra grand finale Alliance ismini yazdırdı. İlginçtir ki ikinci maçta Na'vi üstünlüğü elinde tutarken bile Alliance experience'ta öndeydi. Gerçekten çok üstün bir farmlama yeteneği izledik. Kaçıranlar için maç ID'leri 269910097 ve  269927795.

Ve böylece Na'vi lower bracket finalisti oldu. Karşılarında Orange Esports vardı. Mushi ve KyXy'ın yetenekleriyle Tong.Fu ve DK gibi çok güçlü iki takımı eleyerek geldiler Malezyalılar lower bracket finallerine. O kadar güçlü oyunlar sergilediler ki Na'vi'nin grand final görememesi çok büyük bir sürpriz olmayabilirdi.

Kadimlerin Sırları #10
 
Lower bracket finaller gerçekten çok çekişmeli geçti. Özellikle son oyunda Mushi'nin Outworld Destroyer'ı Na'vi paramparça ediyordu. Erkenden gelen bir Force Staff, ve de devamında çok erken gelen bir Scythe of Vyse Sanity's Eclipse'in atom bombasına dönüşmesine yetti ama Na'vi supportları farmlarken Orange'ın gelirinin çoğu Mushi'ye ve Ohy'ya dağılıyordu. KyXy'ın o "minik" missclick'inden sonra her şey değiştir. Aegissiz bir şekilde high grounda girmek istemeyen Orange, Funn1k ve XBOCT'un farm almasını sağladı. 2 güzel smoke baitine Orange çok yanlış girdi. Mushi'yi en önden, bir de kendisini forcelayarak girince oyunun o kadar ilerleyen dakikalarında düşmesi Na'vinin son maçı kazanmasına yetti.

Ve geldik Grand Finale. Herkesin umduğu gibi Alliance vs Na'vi maçları görecektik lakin final çok sıkıcı başladı. İlk maçta Na'vinin çok "ilginç" bir draftı ve de o kombinasyonun yanlış oynanması bir de üstüne Kuroky'in takımdan habersiz bir şekilde dakika 16da çok erken bir GG vermesi ile XBOCT'ın sinirlenmesiyle bitti ilk maç. Na'viye boşu boşuna Na'vi demiyorlar ama, efsanevi beşli ikinci maça girerken tamamen sakindi. İki maç arasında problemleri neyse çözdüler ve ikinci maçta, ilk maçtaki ezilmelerinin intikamını aldılar. Bu sefer ezilen taraf Alliance idi ve best of five olan finaller 1-1lik skor sonrasında best of three'ye dönüştü.

AdmiralBulldog'ın Lone Druid'i malesef bir sonraki maçı almaya yetmedi. Ayıya karşı yapılan yapılan Razor ve yüksek crowd control taktikler işe yaradı, biz de şu turnuvada bir Ogre Magi gördüğümüzle kaldık. Skor 2-1 Na'vi lehine iken çok heyecanlı bir dördüncü maça girdik, çünkü Na'vinin yenmesi demek şampiyon olması demekti. XBOCT gene kendisini Alchemist iken bulurken Puppy Dendi'nin ve Kuroky'nin ünlü oldukları herolarını almalarını sağladı, Puck ve Rubick. EGM ise bunun karşısında Wisp'i, AdmiralBulldog'un artık milyonuncu defa oynadığı Nature's Prophet'i kaparken çok ilginç iki tercih yaptı: Night Stalker ve Crystal Maiden.

Evet daha önce Maiden görmüştük ama turnuvada gördüğümüz ilk Balanar, Night Stalker oldu bu. Maçın ilk dakikalarından başlayarak gördük ki işe yaradı Night Stalker. Çok erken gelen killer zaten yeterince snowball herosu olan Night Stalker'ın güçlü bir şekilde snowball olabilmesini sağladı ve çok uzun sürmeyen bir dördüncü maçtan sonra beşinci maça geçtik.

Beşinci maçtan bahsetmeden önce demeliyim ki, şu ana kadar izlediğim en iyi maçlardan biriydi ve her anını anlatması imkansız olacak. Eğer sadece 1 maç izleyecek vaktiniz varsa o bu maç olmalı şüphesiz ki.  Karşılaşma mükemmeldi. Orta lane'de Puck'ın gücü, Templar Assassin'in karşısında hiçbir şeydi. s4 orta lane'i kaybederken aşağı lane'de ofansif bir trilane karşısında XBOCT kendi başına kaldı. Crystal Maiden, Chaos Knight ve Wisp üçlüsü Nature's Prophet'in de gelmesilye XBOCT'u rahat bırakmadılar ama XBOCT kule altında gerçekleştirdiği juke ile çok güzel killer aldı.

Kadimlerin Sırları #10

Na'vi güzel bir üstünlükle başladı. Wisp relocate gankleri ile skorboard'da eşitliğe doğru giden Alliance Nature's Prophet ve Wisp buybackleri ile teamfightları kazanmaya başladı. Roshan önündeki son bir teamfight Na'vi'nin bu maçta üstünlüğü elinde tuttuğunu kanıtladı. Alliance'dan ilginç bir cevap geldi: madem teamfightları kaybediyoruz, biz de teamfight yapmayız o zaman. Relocate ile bot lane'i ve Nature's Prophet ile top lane'i bir anda pushlayıp split push ile iki lane'nin de barracklarını alan Alliance çok güçlü bir üstünlük sağladı. s4'ün coil ile Puppey'in tpsini bozması, Dendi'nin tpsi olmaması,  bi süre sonra bir ikinci coil ile Dendi'nin tpsinin bozulması, Puppey'in takımı çok geç geri çekmesi ve diğer iki lane'in pushlandığını görmemesi/umursamaması... Neler neler döndü o son 10 dakikada, gerçekten çok büyük kararlar verildi Alliance tarafından ve Na'vi bu kararlara yeterince hızlı ve doğru cevaplar veremedi.