1/2

Kadimlerin Sırları #12

Ocan Şahin 1.09.2013 - 16:10
Carry kimyası
Merhabalar sevgili MK okuyucusu, haftalık DOTA 2 köşemizde bu hafta Razzil Darkbrew, Alchemist var.

Avantajları
•    Greevil's Greed ile kolayca gold üstünlüğü sağlayabilme potansiyeli,
•    Gold üstünlüğüne ulaşırsa, durdurulamaz olabilmek,
•    Chemical Rage 70% ile en güçlü dps boostlardan biri,
•    Gene Chemical Rage ile durmaksızı lane'de kalabilmek,
•    Acid Spray çok güçlü bir counterpush ve de Ancient farmingi mümkün kılabiliyor,
•    25 ile en yüksek başlangıç Strength'i ve Intelligence'ı,
•    1400 gibi çok yüksek bir gece görüş mesafesi,
•    Unstable Concoction oyundaki en yüksek hasarlı ve süreli stunlardan biri,
•    Gene Unstable Concoction ile suicide edebilme potansiyeli.

Dezavantajları
•    DOTA 2'deki en düşük toplam stat gaini (level başına +4.8)
•    Chemical Rage olmadığı zaman zayıf,
•    Kaçma mekanizması zayıf,
•    İyi kasamazsa oyundaki en işe yaramayan herolardan biri,
•    Unstable Concoction iyi kullanılmadığı zaman ve de kendisini stunladığı zaman korkunç senaryolar olabilir.

Profesyonel DOTA 2 sahnesinde sıkça gördüğümüz strength bazlı carrylerden biri olan Alchemist, diğer Strength carrylerden daha ilginç bir oyun tarzı ortaya koyuyor. Greevil's Greed'in sağladığı gelir üstünlüğü ve de oyundaki en güçlü dps boostların birine sahip olması şüphesiz ki diğer Strength carrylerin yerine seçilmesi için yeterli. Bir Alchemist'in ilk 15 dakika boyunca durmaksızın bir şeyler dövmesi şart. Jungle kamplarını stackleyip Acid Spray ile kolayca kesebilir veya aynı planı Ancient kampları üstünde de uygulayabilirsiniz. Fog of war'da çalkalanmaya başlanmış bir Unstable Concoction düşük armorlı supportların canını çok acıtabilir. Gelin öncelikle skill kombinasyonunu inceleyelim.


Kadimlerin Sırları #12
Acid Spray
625 gibi geniş bir alana saniyede 14/20/26/32 composite hasar vuran bu güzel büyümüzün şüphesiz ki en önemli etkisi 3/4/5/6 armor düşürmesi. Unutmayın, Unstable Concoction fiziksel hasar vuruyor(sağ klikleriniz de öyle). Yani bir şey yapmadan önce her zaman Acid Spray atmaya çalışın. Composite olan hasarından dolayı Ancientlara da hasar vurma özelliğine sahiptir. Ayrıca mekanik sayılan üniteler hasar yemeseler bile armor düşürme etkisinden kaçamazlar.

Kadimlerin Sırları #12
 
Unstable Concoction
Herkesin bildiği o güzel stun! Çalkalamaya başladığınız zaman unutmayın ki düşman kafanızdaki rakamları göremese bile hem çalkalama animasyonunuzu hem de çıkardığınız sesi duyabilir. İlk bir kaç saniyeyi düşmana gözükmeden harcamayı tercih edebilirsiniz. Maksimumu olan 1.75/2.5/3.25/4 saniye stunı ve 150/220/290/360 olan hasarına 5. saniyeden sonra yani kafanızda rakamlar kırmızı yazarken ulaşır. Eğer imkanınız varsa her zaman kırmızı iken atmaya çalışın, ve de attıktan hemen sonra daha düşmanınıza ulaşmamışken havadaki beher yere Acid Spray dökmeyi unutmayın. Eğer çok kolay juke olabilecek ağaçlık bir yerde iseniz, veya düşmanınız elinizden kolayca kaçabilecek gibiyse(blink, invisibility gibi...) erkenden atmayı da tercih edebilirsiniz. Kafanızda patlamasından iyidir. Unutmayın ki kendinize verdiğiniz hasarla intihar edebilirsiniz.

Kadimlerin Sırları #12
 
Greevil's Greed
Ana ekmek tekneniz. 4/6/8/10'dan başlayarak her öldürdüğünüz ünite için size ekstradan 1/2/3/4 olarak artarak altın kazandırır. Yani üçüncü seviye bir Greevil's Greed ile öldürdüğünüz ilk creepten ekstradan 11, bir sonrakisinden 14 altın alırsınız. Bu ekstra altın 30'dan sonra artmaya devam etmez. Ve de öldürdüğünüz üniteleri 25 saniyelik bir aralık içerisinden sayar. 26ıncı saniyede ilk öldürdüğünüz üniteyi unutur. Unutmayın ki creep denylamak gold vermese de kazandığınız ekstra goldu arttırır.
 

Kadimlerin Sırları #12
Chemical Rage
25 saniyeliğine farklı bir forma bürünürsünüz. Ekstradan 250/500/750 can kazanır ve de 30/40/60 daha hızlı koşarsınız. Base atttack time, yani hiçbir ekstra özelliksiz hesaplanan saldırılar arasındaki süreniz 1.4/1.2/1.0'e düşer. Bu da demek oluyor ki attack speed itemlarından aldığınız attack speed'i çok daha fazla kullanabilirsiniz. Bir de bunların üzerine verdiği 15/30/60 health regen ve 3/7.5/12 mana regen de cabası. Lane'de canınızı ve mananızı doldurmak için asla çekinmeyin. 45 saniye gibi çok düşük bir cooldownu olduğunu unutmayın. Oyunun ilk 15 dakikasından cooldownda olmadığı her an kullanabilirsiniz. Size sağladığı regen ve BAT düşüşü ile ormanı da kolayca temizleyebilirsiniz.