1/2

Kadimlerin Sırları #13

Ocan Şahin 15.09.2013 - 15:21
Amfibik Bir Saldırı
Merhabalar sevgili MK okuyucusu, haftalık DOTA 2 köşemizde bu hafta Leviathan, Tidehunter var.



Avantajları
•    Güçlü bir slow ve -armor,
•    Yeterli manaya sahip olduğunda çok yüksek bir hasar ve hayatta kalma potansiyeli,
•    Kraken Shell ile bir çok negatif bufflardan kurtulabilmek,
•    Çok güçlü bir teamfight ultisi.

Dezavantajları
•    Çok düşük bir mana havuzu ve yüksek mana ihtiyacı,
•    Yüksek riskli ultisi yüzünden silence ve stunları üzerine çekebilme,
•     Blink Daggersız iyi bir ulti yerleştirmenin zorluğu,
•    Ultisinin yüksek cooldownu.

2010-2012 arasında profesyonel DOTA 2 sahnesinde sıkça gördüğümüz strength bazlı  birincil supportlardan biri olan Tidehunter, malesef son zamanlarda eski ünlü günleri kadar ilgi görmüyor. Bu müşterisizlik, onun çok önemli bir initiator olduğu gerçeğini değiştirmiyor çok şükür ki. Her level atladığında ne kadar acıktığını bize hatırlatarak eğlenceli bir oyun içi tecrübe sağlayan Leviathan, laning fazında sağ klik takaslarından Kraken Shell ve Anchor Shell sayesinde karlı çıkarak erken bir avantaja ulaşabilir. Blink Dagger veya Force Staff gibi ek bir item; Tiny'nin Toss'u, Centaur Warrunner'ın Stampede'i veya Tusk'ın Snowball'ı gibi ek bir hızlandırıcı ile çok güçlü bir initiator dönüşebilen Tidehunter kendi başına da güzel teamfightlar başlatabilir. Gelin skillerine güzelce bakalım.

Kadimlerin Sırları #13
Gush
700 rangelik bir hedefe bir paket dalga kargolamaktan ibaret olan Gush, hedefine 110/160/210/260 büyüsel hasar vurduktan sonra bir de 4 saniye boyunca 2/3/4/5 armor düşürüp %40 slow verir. Slow ve -armor purgelenebilir o yüzden hedefinizi iyi seçin.

Kadimlerin Sırları #13
Kraken Shell
Çok güzel bir defansif büyü olan Kraken Shell, sizi pasif olarak her zaman fiziksel hasarlara karşı koruyarak 7/14/21/28 hasar bloklar. Ayrıca siz herolardan her 600 hasar yediğinizde üzerinizdeki negatif buffların bir çoğu otomatikman silinir. Bu 600 hasarın hepsinin herolardan yenmesi lazım, unutmayın. Creeplere sarılıp üzerinizden Venomancer ultisi sildiremezsiniz. Ayrıca 6 saniye boyunca hiç hero hasarı yemezseniz bu  600'e kadar olan sayım sıfırlanır ve bir sonraki hero hasarından yeniden başlar.

Kadimlerin Sırları #13
Anchor Smash
Tidehunter silahını güzelce etrafında sallar ve de 600 range'e 75/125/175/225 hasar vurduktan sonra bir de bu hasarı yiyen herkesin fiziksel hasarını %40 azaltır 6 saniye boyunca.  Anchor Smash en kolay animasyon iptali yapılabilen büyülerden biridir. Laning fazında lasthit almaya gelen düşük rangeli heroları Anchor Smash ile baitleyebilirsiniz ve de ekstra hasar yerleştirebilirsini. Ayrıca Anchor Smash, eğer mananız yeterse en yüksek hasar vaat eden early game büyülerinden biridir.

Kadimlerin Sırları #13
Ravage
Ve geldik Tide'ın RAWR dediği yere: Ravage. 1025 range etrafına 200/325/450 hasar ve 2.02/2.32/2.77 stun. Bir teamfightı tamamiyle tersine çevirebilecek her şey yani. Unutmayın ki Ravage'a maruz kalan her ünite 0.52 saniye havaya uçacaktır, yani asıl stun süresini 2.54/2.84/3.29 olarak düşünebilirsiniz. Ravage bir dart boardundaki kulvarlar gibi dışa doğru açılarak ilerler ve de hedefimiz Ravage ilk kullanıldığı anda Tidehunter'ın 1025 range yakınında olsa bile hızlıca uzaklaşırsa Ravage'den kurtulması mümkün olabilir. Bu yüzden Force Stafflı heroları olabildiğince melee'den -hele Rubick'i  her zaman-, Blink Daggerlı heroları da blinkleri kapatıldıktan sonra Ravage'lamakta fayda var.