1/2

Kadimlerin Sırları #5

Ocan Şahin 30.06.2013 - 15:56
Soğuk zafer!
Merhabalar sevgili MK okuyucusu,
Haftalık DOTA 2 köşemizde bu haftanın konusu Ethreain the Lich.


Kadimlerin Sırları #5
Siz sormadan ben söyleyeyim, evet. Bu hafta body block ve damage türlerinden bahsedecektik lakin oyuna yeni başlamış arkadaşların şu ana kadar öğrendiklerini güzelce kullanmalarının vakti geldi bence. Bu yüzden sizlere oyuna başlarken oynayabileceğiniz, eğlenceli ve güçlü bir herodan bahsetmek istiyorum. Konularımıza ilerleyen günlerde devam edebiliriz.

Lich, legacy ismi ile Kel'thuzad, uzaktan vuran(ranged) bir intelligence herosudur. Genellikle Çin sistemi içerisinde 4 veya 5 numara gördüğümüz Lich, bir maç içerisinde kendisine bir çok yer bulabilir. Eskilerin Lich mid, semi-carry oyun tarzı hala kullanılabilir. Genel olarak lane-support ve ganker rollerinde gördüğümüz Lich'i ben de sizlere support/ganker olarak oynamanızı önereceğim.

Statları
Strength: 18 + level başına 1.55
Agility: 15 + level başına 2.0
Intelligence: 18 + level başına 3.25

Skill'leri

Kadimlerin Sırları #5
Frost Blast: 600 range uzaklıktaki bir hedefe 50/100/150/200 Magical hasar vuran bu büyü hedefin 200 range etrafına (kendisi dahil) 75/100/125/150 Magical hasar daha vurur. Bütün hedefler 4 saniye boyunca %30 Movement Speed Slow, %20 Attack Speed Slow etkisi altında kalır.
Cooldown'ına orta uzunlukta diyebileceğimiz bu en önemli büyümüz gerçekten çok etkilidir. Efektif range'inin 780-800 arası olduğunu unutmayın. Yetişemediğiniz bir adamı slowlamak ve/veya öldürmek istiyorsanız onun 200 gerisindeki ama yetişebildiğiniz bir başka hedefe yollamanız yeterli olabilir. Slow, purgelenebilir ve de ana hedef'in Linken'i onu koruyabilir. O yüzden Linken's Sphere ve Diffusal Blade'li rakiplere dikkat.

 
Kadimlerin Sırları #5
Ice Armor: Bu muhteşem defansif büyümüz DOTA 2'deki en çok küçümsenen skillerden biridir. 40 saniye boyunca 3/5/7/9 armor verir ve de saldıran her melee üniteyi 2 saniye boyunca %30 movement speed slow, %20 attack speed slow etkisi altına sokar.
Lich, Ice Armor sayesinde erkenden çok yüksek miktarlarda armor elde edebilir. Cüzi miktarda magic resistance ile süslendiği zaman bu ikili (belki bir de mekansm ile birlikte) Lich'i kurtulması çok zor bir support yapar (diğer ekmek supportlara göre). Sağ klik tıklayarak Ice Armor'ı auto-cast'e alabilirsiniz. Auto-cast'te iken sadece hasar yemiş dost herolara atmaya çalışır Lich Ice Armor'ı. Combattan önce kesinlikle herkesi Ice Armorlarla donatın.


Kadimlerin Sırları #5
Sacrifice: Lich'i Lich yapan bir büyü. Dost creepleri öldürerek onların canlarının %15/%30/%45/%60'ını mananıza ekler.

Özellikle her seviyesi yükseldiğinden cooldown'ı da beşer saniye düştüğünden ve de sizin öldürdüğünüz creeplerin karşı takıma experience vermemesinden dolayı gerçekten sinir bozabilen bir büyüdür. Oyunun her anındaki yüksek mana ihtiyacınızı çok güzel bir şekilde karşılayabilir. Ve evet, Helm of Dominator ile çalışır ama çalıştırmayın, gerek yok.


Kadimlerin Sırları #5
 
Chain Frost: Ana hedefimizi mini-stunlayıp ona yakalaması için kocaman bir kar topu atar. 10 defa seken bu kartopu sekmek için 575 range içerisindeki bir hedefi seçer. Her çarpılan hedef 280/370/460 (Aghanim's Scepter ile 370/460/550) Magical hasar alır ve 4 saniye boyunca %30 movement speed slow ve %20 attack speed slow etkisi altına girer.
Gerçekten mükemmel bir team fight ultisi olan Chain Frost çok da eğlenceli ve güçlü bir skill idir. Özellikle tek başına duran ve birbirine sarıla 2 hedef sizi baya eğlendirebilir (ormanda karşılaştığınız bir Lone Druid ve ayısı mesela). İlk hedefe verilen mini-stun Black King Bar tarafından engellenmez ve de Chain Frost gene de ikinci hedefine sekmeye devam eder. Ultiyi çok önemli yerlere saklmaya bazenleri o kadar da gerek yok. Alınacak killeri güven altına almak için yollanabilir.