1/2

Kadimlerin Sırları #8

Ocan Şahin 4.08.2013 - 15:58
Internasyonel
Merhabalar sevgili MK okuyucusu, haftalık DOTA 2 köşemizde bu haftanın konusu profesyonel DOTA 2'yi takip etme ve The International 3.

Öncelikle bahsetmek isterim ki, hero guidelarını alttab guide modu yazıyorum arkadaşlar ve hiçbir zaman laning/roaming, early-mid-late game tartışması yapacak kadar yerim olmayacak, boşuna istemeyin.  Belirli rol bir hero ile oyunun belirli dakikasında ne yapmanız gerektiğini sekizinci makaleden sonra yavaş yavaş bilmeniz gerekiyor zaten.

Gelelim bu haftaki konumuza. Sanırım kendinizi geliştirmenin en güzel bir yolu da iyi bilenden öğrenmenizdir. Bu örnekte tabii ki iyi bilen dediğimiz insanlar profesyonel olarak DOTA 2 oynayan oyuncular olmaktadır. Geçimini DOTA 2 üzerinden sağlayan önemli büyüklükte bir kitle mevcut. Hele tam şu anda herkesin gözü Seattle'da. Konuyu The International 3'e getirmeden önce bir iki şeyden bahsetmek istiyorum.


Kadimlerin Sırları #8
Öncelikle stream yani canlı yayın takip etmek için bir twitch.tv hesabı alın ve bu hesabınızı steam hesabınızla bağlayın. Böylece oyun içi item dropları size düşebiliyorsa (pennant, compendium varsa...) twitch'ten de item düşebilecek demektir. İkinci olarak chrome ya da mozilla kullanıyorsanız DOTA 2 Stream Browser add-on'unu acilen yükleyin ve sık sık kontrol edin. Merlini, Singsing, Draskyl, Iceiceice önereceğim oyuncular. Turnuvaları ise genellikle JoinDOTA, BeyondTheSummit, Thepremierleague‎ gibi kanallardan takip edebilirsiniz.

Gelin kısaca TI3'ten de bahsedelim. East ve West qualifierları geçtiğimiz ay yapılan TI3 Cuma günü saat 23'teki wildcard maçı ile çok hızlı bir şekilde başladı. Bu tarz büyük turnuvalara takımlardan birinin katılamayıp diskalifiye olması o kadar az görülmüş bir şey olmadığı için Valve Rattlesnake ve Quantic Gaming'i wildcard olarak saklıyordu.


Kadimlerin Sırları #8
Bütün takımlar TI3'e katılmayı başarınca da bu iki takım TI3'e kimin katılacağını belirlemek için bir best of 5 (5 maçtan en iyisi) seride buldular kendilerini. Quantic çok belirgin drafting hataları ve bir iki oyun içi hatadan sonra beklentileri yıktı ve Rattlesnake TI3'ün son katılımcısı oldu.
Compendium sahibi oyuncuların oy verdiği ve seçtiği Solo Championship, yani 1v1 turnuva wildcard maçının hemen takibinde yapıldı.

Yüksek miktarda maç oynandı ve geriye kalan az miktarda 1v1 maç Pazartesiye ertelendi. Solo Championship maçlarının ID'sini buradan bulabilirsiniz. IDler ile uğraşmak istemiyorsanız ilerleyen günlerden dota2.com'da solo turnuvanın tekrarlı olacak dedi Valve. Onları da bekleyebilirsiniz.