Kahraman köpek Proteo, Türk oyununa geliyor

Murat Oktay 15.02.2023 - 11:55
Depremde birçok hayat kurtaran kahraman köpek Proteo, Nyctophile Studios'un oyunu Death Relives'de yer alarak ölümsüzleşiyor.

Depremde en çok konuştuğumuz canlılardan biri de birçok insanımızı göçük altından kurtaran kahraman köpek Proteo oldu. Meksika arama kurtarma ekibinin köpeği Proteo ekip Türkiye'den ayrılmadan önce hayatını kaybetti. Death Relives oyununun geliştiricisi Nyctophile Studios tarafından yapılan açıklamada köpeğin oyuna yerleştirileceği bildirildi.

Kahraman köpek Proteo ölümsüzleştirildi

Türkiye ve Suriye'yi vuran depremin ardından felaket bölgesine dünyanın birçok noktasından yardım yağdı. Bunlar arasında arama kurtarma ekipleri de bulunuyordu. Daha önce de birçok kurtarma görevine katılan ekibin köpeklerinden Proteo da ekibin bir parçasıydı. Ancak depremin dokuzuncu gününde hayatını kaybetti. Köpeğin eğitmeni tarafından yapılan açıklamada "Uzun bir yolculuğun ardından dinlenmeden ve yaşlı olması sebebiyle hayatını kaybettiği" duyuruldu.

Bugüne kadar defalarca çalışmalara katılan hayvanın ölümü bizleri de oldukça üzdü. Death Relives'i hazırlayan Nyctophile Studios'un çalışanları da bu kaybın ardından aynı üzüntüyü yaşamış olmalılar ki geliştirdikleri Death Relives'e Proteo'yu ekleyerek bir nevi de olsa teşekkür ediyorlar.

Twitter üzerinden yaptıkları duyuruda bir de video paylaşarak Proteo'nun oyunda nasıl yer alacağını bizle ile paylaştılar.

Paylaşımın notunda ise şu açıklamalara yer verilmiş: "Yaptıklarından dolayı çok minnettarız Proteo. Death Relives oyunumuzda ölümsüz olacaksınız çünkü sizi sonsuza kadar yaşatacağız.

Meksika arama kurtarma ekibinin köpeği Proteo enkaz altında öldü. 40 kişiyi kurtardığı söyleniyor ??"

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 19:47
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.02.2023 21:23
Güzel jest, teşekkürler
Kalan Karakter: 300 Gönder
Kahraman köpek Proteo, Türk oyununa geliyor
İlginizi Çekebilir