1/2

Kara Ekran #10: Doctor Who

Murat Sezgin Gür 23.07.2013 - 13:57
Yayınlanmayan 106 bölüm ile toplamda 903 bölüm
Kendini evreni kurtarmaya adamış süper kahramanları bilirsiniz, gerek Superman, gerek Green Lantern. Bu serinin de bir süper kahramanı var, ama en büyük süper gücü iki tane kalbe sahip olması.

Kara Ekran #10: Doctor Who
Doctor Who, bilim-kurgu dizileri arasında muhtemelen en çok izlenen ve en çok sevilenlerden. İlk olarak 23 Kasım 1963'te BBC tarafından yayınlanan dizi, 1989'da yayın hayatına ara verdi. 1996'da çıkan ve seriyle aynı ismi taşıyan filminden sonra, 2005'te tekrar yayın hayatına başladı.

Normalde hayranlar izledikleri dizilerin ana karakterlerinin değişmesini hiç ama hiç sevmezler. Fakat Doctor Who'da ana karakter bir çok kez değişiyor. Seride William Hartnell, Jon Pertwee, Tom Baker, Peter Davison ve David Tennant gibi efsane oyuncuların oynadığı tam on bir adet Doktor var! (SPOILER: Sezon 7 finalinde bir doktor daha duyuruldu, yeni Doktor'u John Hurt oynuyor!)

Kara Ekran #10: Doctor Who


Doktor'un seride kullandığı tek bir silahı var, o da Sonik Tornavidası. Normal bir tornavida gibi çalışmak haricinde kilitleri açmak, tıbbi muayeneler yapmak, başka cihazları uzaktan kontrol etmek, etraftaki yaşam formlarını taramak gibi bir çok şeye yarayan sonik tornavidanın tek bir zayıf yönü var, Tahta!

Doktor'un zamanda yolculuk yapmasını sağlayan bir de aracı var, adı TARDIS (Time and Relative Dimension in Space). Dış görüntüsü İngiltere'de sadece polislerin kullanabildiği telefon kutularına benzeyen TARDIS dışarıdan bakıldığında gerçekten küçük görünüyor. Fakat iç kısmı gerçekten ÇOK büyük. Öyle ki 15'inci sezonda bir Sontaran ordusu Tardis'in içerisinde geziniyordu. İçinde yüzme havuzundan mutfağa sayılamayacak kadar çok oda bulunan TARDIS, aynı zamanda ihtiyaç olduğunda yeni odalar da yaratabiliyor.