1/2

Kara Ekran #12: Friends

Ceyda Doğan 4.06.2013 - 16:17
Dostluk üzerine güzel bir hikaye
Kara Ekran'ın 12.bölümüyle karşınızdayız. Bu hafta size doğaüstü kahramanları veya korkunç yaratıkları anlatmayacağım ya da hayaletlerle konuşan bir kızdan bahsetmeyeceğim. Bu hafta size dünyanın en mükemmel dostluk dizisini yazacağım. Friends yani Sıkı Dostlar, 1994 ve 2004 yılları arasında yayımlanmış, toplamda 10 sezondan oluşan bir dizi. Hayatın, aşkın, dramın, komedinin ve hemen hemen her şeyin bir araya geldiği bir dizi.

Kara Ekran #12: Friends
İşte Friends'in başarılı açılış müziği:


Friends'in 236 bölümlük ilginç bir hikayesi var. Her bölümde sizi güldüren ve kimi zaman göz yaşlarınızın da tebessümünüze eşlik eden bir havası var. Üçü kadın, üçü erkek bir arkadaş grubun başına gelen ilginç ve pembe dizi kıvamındaki olaylar, kendi ayakları üzerine kalmaya çalışan bir grubu da anlatıyor. Her bireyin o kadar komik bir hikayesi var ki, ister istemez izlerken akıp giden bir dizi haline geliyor Friends. Karakterlerimizin isimlerine gelirsek; Rachel Green, Monica Geller, Phoebe Buffay, Joey Tribbiani, Chandler Bing ve Ross Geller. Kimi zaman karşı karşıya oturan 6 çılgın arkadaş, 6 çılgın komşu haline bile geliyorlar.

Kara Ekran #12: Friends
Friends'i eğlenceli bir dizi haline getiren başka bir konuysa aralarındaki ilişkilerin karışıklığı. Monica ve Ross kardeştir ve Rachel, Ross'un gençliğinden beri aşık olduğu kızdır. Özellikle Rachel'ın belli olayları algıyamaması ve sakarlıkları diziyi inanılmaz eğlenceli yapıyor. Rachel düğünden kaçıyor, Ross iki kere evleniyor, Joey sürekli kadın peşinde koşuyor, hatta aralarında gizli ilişkiler yaşanıyor.

Dizinin çok hızlı bir şekilde akıp gittiğini söylemiştim ya size. Bu konuda haklıyım, zira sezonlar bittikçe dizi karakterlerinin de değiştiğini fark ediyorsunuz. Bir şekilde, onlar da büyüyor ve dizi de sezonlarla birlikte farklı bir hal alıyor.