1/3

Kara Ekran #3: Game of Thrones

Berkant Jeff Akarcan 3.04.2013 - 16:32
Taht Oyunları
Son 10 yıldır televizyon gerçekten çok heyecan verici bir hadiseye dönüştü. Özellikle beyaz perde kalitesinde yapımlar artarken, gelişen hikaye anlatım teknikleri sayesinde, eskiden annelere özgü olan “dizi izleme” kültürü, artık çoğumuzun günlük yaşamına dahil olmuş durumda.

Kara Ekran #3: Game of Thrones
 
Game of Thrones ise hem ana akım izleyicileri, hem de fantastik kurgu seven alt kültür hayranlarını aynı potada eritebilmeyi başaran bir dizi oldu. Bir HBO yapımı olan Game of Thrones, yıllardır süren pre-prodüksiyon süreci başladığı itibaren oldukça umut verici bir projeydi – kaldı ki HBO’dan kötü bir iş henüz çıkmadı. Game of Thrones ise bana soracak olursanız Entourage ve Rome ile beraber yapılmış en iyi HBO yapımı.
 
Şimdiye kadar zaten yüzde doksan dokuz ihtimalle duymuş olduğunuz üzre, Game of Thrones, George Martin tarafından yazılmış olan “A Song of Ice and Fire” kitabı üzerine kurulu. Halihazırda oldukça iyi bir kitap olarak değerlendirilen eser, HBO’nun prodüksiyon kalitesi ile birleşince ortaya harikulade bir yapım çıkıyor.