1/2

Kara Ekran #39: 24

Ceyda Doğan 24.12.2013 - 17:45
Bir gün daha yaşa
Birçok dizinin ve filmin baş kötü karakterleri olan teröristler, tekrar gün yüzüne çıkıyorlar. Bu sefer onları durdurmak için sadece 24 saati olan bir süper kahraman konuğumuz olacak; Jack Bauer.

Süper kahraman deyince aklınızdaki soru işaretlerini gidermek adına bilgi veriyorum; kahramanımız ne uçabiliyor, ne ölümsüz, ne de gözlerinden alev çıkartabiliyor. Teknik olarak bir kahraman ancak onun rolü biraz daha farklı.

Kara Ekran #39: 24
Jack Bauer, 24 adlı Amerikan dizisinin baş karakteri. Hükümet için Anti Terör Timinde (CTU - Counter Terrorist Unit) çalışıyor, tabii ki bir masa başı çalışanı değil. Çok zeki ve oldukça da cesur bir ajan, ayrıca kapı kırma konusunda da tam bir profesyonel. Onun görevi, Los Angeles bölgesindeki terörizm olaylarını tespit etmek ve durdurmak. Kısacası kendisi, Melekler Şehri'nin koruyucusu.

2001 - 2010 yılları arasında yayımlanan dizinin yaratcıları, Robert Cochran ve Joel Surnow. Türü ise aksiyon ve drama. Toplamda 8 sezon yayımlandı ve yarıda kesilmeyen dizilerden biri olduğu için de mutlu olmalıyız.

Dizinin en güzel yanı (bu kiminize göre bir eksi olabilir), her bölüm günün bir saatini anlatmakta yani gerçek zamanlı bir dizi sizleri bekliyor. Adını da bu şekilde alan 24, her sezon toplam yirmi dört bölümden oluşuyor. Sezon bölümleri de isimlerini günün belirli saatlerinden alıyor.

Kara Ekran #39: 24