1/2

Kara Ekran #40: Sleepy Hollow

Ceyda Doğan 31.12.2013 - 16:18
Başsız Süvari efsanesi gerçek oluyor
Başsız Süvari'nin efsanesi dillerden düşmeyen bir hikaye haline geldi. Filminden sonra dizi hayatına giren Sleepy Hollow; Phillip Iscove, Alex Kurtzman, Roberto Orci ve Len Wiseman'ın kalemiyle tekrar izleyenlerle buluştu. Dizi, The Legend of Sleepy Hollow hikayesinin günümüze uyarlanmış bir versiyonu olarak karşımıza çıkıyor ve 2013 ABD yapımı.

Kara Ekran #40: Sleepy Hollow
200 yıllık bir uykudan uyansanız, yeterince huysuz olurdunuz diye düşünüyorum. Dahası uyuduğunuz süre zarfı boyunca, dünya bıraktığınız gibi olmayacak ve insanlık beklediğinizden çok farklı görünecek. İşte Sleepy Hollow da böyle bir konuyu dizi severlere sunuyor. Başrollerde; Tom Mison, Nicole Beharie, Orlando Jones, Katia Winter ve John Cho gibi isimler var.

Aksiyon ve dram üzerine yoğunlaşan Sleepy Hollow, bizleri 18. yüzyıl zamanlarına geri götürerek, işlediği cinayetlerle korku salan Başsız Süvari'yi durduran Ichabod Crane'i, dizinin asıl kahramanı olarak gözler önüne sermektedir. Hem başsız Süvari, hem de Ichabod Crane 200 yıllık uykudan aynı anda uyanınca, işler beklediğimizden daha farklı gelişiyor. Ichabod geçmişteki katilden daha farklı birini karşısında bulduğunu anladığında, Sleepy Hollow’da görev yapan dedektif Abbie Mills, kahramanımızın yardımına koşmaktadır. Abby, doğaüstü olaylar konusunda deneyimi olan birisidir.

Kara Ekran #40: Sleepy Hollow