1/2

Kara Ekran #42: It's Always Sunny in Philedelphia

Mert Günhan 25.02.2014 - 14:20
Böyle sert komedi izlemediniz
Sanırım son bir yıldır izlediğim en komik şey It’s Aways Sunny in Philedelphia. Daha önce oldukça ön yargılı olduğum bu seri, son bir yılda benim en sevdiğim şeylerden biri oldu.
 
Amerika’da FX’te yayınlanan ve Rob McElhenney tarafından yaratılan seri, Güney Philedelphia’da bir İrlanda barı işleten beş kişinin maceralarını anlatıyor. Aslında macera demek saçmalık olur, daha çok onların rezilliklerini izlediğimiz ve bolca güldüğümüz bir seri IASP.

Glenn Howerton, Charlie Day, Rob McElhenney, Kaitlin Olsun ve Danny DeVito’nun oynadığı ve şu ana kadar 9 sezonu çıkmış olan dizi, imzası olan kara mizahı ile kendisini ön planda tutarken, özellikle beş kafadar arasında geçen küçük hesaplara ölüp ölüp duruyorsunuz.

Kara Ekran #42: It's Always Sunny in Philedelphia
Kendilerine “The Gang” diyen beş arkadaş, ikizler Dennis Reynolds ve Deandra Reynolds ile arkadaşları Ronald Mac McDonald ile Charlie Kelly’den oluşuyor, ekibe 2.sezondan sonra ikizlerin babası Frank Reynolds’ın katılması ile işler daha da “olacak gibi değil” bir hal alıyor. Özellikle Danny DeVito’nun Frank Reynolds karakteri öldürüyor.

Philedelphia, diğer komedilere nazaran çok daha acımasız bir espri dili kullanıyor. Karakterlerin her biri kendi çapında yalancı, egoist, bencil, küçük ve tembel. Bütün bu özellikleri bir araya getirdiğiniz vakit dizide tartışmalı pek çok konunun inanılmaz komik ve acımasız bir dille işlendiğini görüyoruz.

Ekibin devletten parasal yardım almak için uyuşturucuya başlayıp kendilerini sokakta bulmaları mı dersiniz yoksa iyi niyetinden faydalanılan rahipler mi, hepsi genelde dizide işlenen ve “yok artık” diyeceğiniz acımasız komedinin bir örneği olarak karşımıza çıkıyor.

Dizi, Amerika’da çok fazla tartışmaya neden olmuşken, özellikle cinsel ve ırksal konuları çok sert bir şekilde espri malzemesi yaptığı için televizyonda farklı bir şöhrete sahip olmuştur.

It’s Always Sunny in Philedelphia, tamamen karakter komedisi üzerine kurulu olduğu için, bu karakterleri biraz olsun tanımakta fayda var, işte 9 sezonun üzerine kurulduğu meşhur “The Gang”

Kara Ekran #42: It's Always Sunny in Philedelphia

Dennis Reynolds
Dizinin büyük bir kısmının geçtiği Paddy’s Pub’ın sahiplerinden. Aynı zamanda Deandra’nın ikiz kardeşi olan Dennis, bütün karakterler arasında en sıkıntılı psikolojiye sahip kişidir. Narsizm, bencillik, boş ego, gerçeği kavrayamama gibi sorunları olan Dennis, genelde kendinden başkasını umursamaz.

Deandra Reynolds

Deandra “Sweet Dee” Reynolds Dennis’in kız kardeşi ve aynı zamanda Paddy’s çalışanlarından. Aktris olmak isteyen fakat oyunculuğun o’sunu bünyesinde barındırmayan Deandra, sosyopatlık konusunda grubun geri kalanından az değil. Pennysylvania üniversitesinde Psikoloji okuyan fakat mezun olmayan Deandra, lisede taktığı omur kemerinin üzerinde yarattığı psikolojik etkiden bir türlü kurtulamamıştır.