1/3

Kara Ekran #56: Mighty Morphin Power Rangers (Köşe Yazısı)

Ceyda Doğan 6.05.2014 - 16:18
Go go Power Rangers!
Eskilere döndükçe, bazı yapımların ne kadar farklı olduğuna tekrar şahit oluyoruz. İnsan genelde geçmişindeki o hoş anıları, resimlediği veya onları tekrar dostlarıyla canlandırmaya başladığında, tadı damakta kalan bal misali, değeri gittikçe artıyor. Hoş, bu durum kişiden kişiye değişse bile, sıcak bir içeceğin yanında, hoş sohbeti kim sevmez ki...

Hazır hoş sohbet demişken, gelin sizi 1993 yılına götüreyim. Hani 6 süper savaşçının ve onların kontrol ettiği muazzam robotların zamanına; Mighty Morphin Power Rangers.

Kara Ekran #56: Mighty Morphin Power Rangers (Köşe Yazısı)
İnsanın içini kıpır kıpır eden açılış parçası ve 90'lardaki birçok genci ekran başına kitleyen Mighty Morphin Power Rangers, kalbimizde kendisine önemli bir yer edinmiştir. Tabii eminim birçoğumuz Mighty Morphin Power Rangers'ı ilk gördüğümüzde "aaa bir dakika Voltron mu o?!" demişizdir. Biz Voltron'u 80'lerde bırakıp, 90'lara devam edelim.

Hala takip eden bir serisi olan Power Rangers, özünde 5 gencin özel olmasını konu almaktadır. Onlar dünyanın koruyucusu ve kötülüklerin korkulu rüyasıdır. Binlerce yıldır uyuyan kötülüğün dünyada tekrar baş göstermesi üzerinde, Zordon tarafından çağırılırlar. Her biri bir rengi simgeler ve genelde o renkte giyinirler. Kırmızı, mavi, sarı, siyah ve pembe... Hatta aralarında bir süre sonra yeşil ve onu takiben beyaz da gelir (Yeşil Ranger'ımız, bir süreden sonra Beyaz Ranger olur). Rita Repulsa'yı ve onun dünyayı ele geçirme planlarını yok etmek için altı gencimiz bir araya gelerek inanılmaz bir mücadele verirler. Onlar, hem arkadaşlıklarına hem de yaşadıkları evrene saygı duyan özel insanlardır, onlar Mighty Morphin Power Rangers'tır!

Kara Ekran #56: Mighty Morphin Power Rangers (Köşe Yazısı)
Power Rangers ekibinin yakın dövüş yeteneklerinin dışında kendilerine has silahları ve tabii ki Tokusatsu'larla (bilgisayar animasyonları kullanılmadan yapılan dev robot veya yaratıklar) savaşmalarına yardımcı olan Zord'ları da yanı başlarında yer alıyor. Her bir Zord bir araya gelerek Megazord'u oluşturuyor ve daha zorlu düşmanlara karşı direniyorlar. Tabii ki tek düşmanları kötü büyücü Rita Repulsa değil, zamanla onun yolunda devam eden kötü niyetli yaratıklar ve büyücüler dünyanın dengesini alt üst etmek için tekrar ve tekrar ortaya çıkarlar...