1/2

Kara Ekran #58: Smallville (Köşe Yazısı)

Ceyda Doğan 3.06.2014 - 16:18
Kal-El’in gençliği ile tanışın
Yıllardır dilimden düşürmediğim DC evreninin "bana göre" en mükemmel kahramanı olan Batman, bugünlük tatile çıktı. Düşündüm ve dedim ki "hazır Gotham dizisi gelmeden, Superman'i konu alan Smallville diye bir dizi vardı. Ona bir el atayım." 2001 - 2011 yılları arasında, toplamda 10 sezon yayın hayatına devam eden (11. sezon da mevcut ancak onun detayları yazımın sonunda) Smallville, bizleri Superman'in geçmişine, gençliğine ve hatta Superman oluşundaki sürece kadar götürüyor.

Kara Ekran #58: Smallville (Köşe Yazısı)
Bilirsiniz, her efsanenin başlangıcı vardır. Bazı süper kahraman dizilerinin sadece vurdulu, kırdılı olduğunu ve içerisindeki dramalardan ne kadar uzak olduğunu düşünürüm. Arrow ismini, bu cümleden sonra kullanmak haksızlık olur. Zira kişisel olarak henüz dizinin yarısında bile olsam, izleyiciyi doyuran bir yapısı var. Neyse, biz Smallville'e odaklanalım ve 11 sezon boyunca neler olmuş, kısa özet geçelim. Smallville, DC Comics'in popüler çizgi roman kahramanı Superman'in gençlik yıllarını temel alan bir bilim kurgu dizisi.

Jor-El ve Lara çifti yaşadıkları gezegen Kripton patlamadan, bebekleri Kal-El'i Dünya gezegenine yollar. Kansas'ta Smallville kasabası yakınlarına düşen Kal-El, Jonathan ve Martha Kent çifti tarafından bulunur. Kal-El'in asıl ismini bilmeden ona Clark ismini verirler ve gizemli uzay gemisini de saklarlar. Yıllar geçtikçe Clark, kendisi ile ilgili sırları öğrenmeye başlar ancak kolay bir süreçten geçmeyecektir. Smallville, basit bir kasabadan daha fazlasını yaşamakta ve Clark da sahip olduğu güçleri kimseye göstermeden, ailesine yardım etmek zorundadır. Zamanla Kent çifti, Clark'a gerçeği açıklar ve onu nasıl bulduklarını, ne kadar çok sevdiklerini de dile getirirler. Tabii ki Clark'ın bunları kabullenmesi zaman alacaktır, zira en yakın dostu haline gelen Lex Luthor, göründüğü gibi biri değildir. Lex'in dışında bulunduğu kasabayı tehdit eden, farklı güçler ve kişiler de Clark'ın Superman'lik yolundaki mücadeleyi gözler önüne serecektir.

Kara Ekran #58: Smallville (Köşe Yazısı)