1/3

Kara Ekran #61: Two and a Half Men (Köşe Yazısı)

Ceyda Doğan 15.07.2014 - 15:58
İki tam, bir çeyrek...
İki tam, bir çeyrek... Ne zaman Two and a Half Men ismini duysam aklıma bu cümle geliyor. Adı kadar eğlenceli olan ve ülkemizde İki Buçuk Adam olarak yayın hayatına devam eden Two and a Half Men, 2003 yılından beri değişen kadrosuna rağmen hayatta kalmayı başarıyor.

Geçmişten bugüne yaşadığı birkaç sorun, Two and a Half Men'i geride bırakmayı başaramasa bile takipçilerinin bir kısmını (benim gibi) kaybettiğini itiraf etmek gerek. İşin detaylarından önce diziyi izleten asıl noktaya değinmekte fayda var; konusu.

Kara Ekran #61: Two and a Half Men (Köşe Yazısı)
Two and a Half Men, 2003 yılından beri yayımlanan ve bugüne kadar toplamda 12 sezona sahip olan başarılı bir komedi dizisi. Elimizde üç farklı karakter var ve tabii ki onların etrafında şekillenen olaylar serisi...Alan, Charlie ve iki buçuk ismini bizlerle tanıştıran Jake. Kardeş olan Alan ve Charlie, Alan'ın eşinden boşanmasıyla, birlikte yaşamak zorunda kalıyorlar. Alan'ın oğlu Jake de, ailenin bir parçası oluyor. Zengin, çapkın ve umursamaz olan Charlie, rahat bir hayata alışkınken; Alan biraz daha duygusal ve insanlara önem veren yapısıyla ön plana çıkıyor. Tabii başına türlü türlü uğursuzlukların geldiğini de söylemekte fayda var. Bahtsız bir adam olan Alan, hayatını düzene sokmak ve kadınlarla arasını düzeltmek için elinden geleni yapıyor ancak Charlie kadar başarılı olduğu söylenemez. Mimikleri ve o zamanki yaşına rağmen başarılı oyunculuğyla ön plana çıkan Angus T. Jones da Jake karakterini, dizinin vazgeçilmezlerinden biri haline geliyor. Evin çılgın hizmetçisi Berta'yı da unutmamak gerek. Ona hiçbir şey söylenemiyor ve asla altta kalmıyor. Kısacası 9. sezonuna kadar devam eden 20'şer dakikalık mükemmel bir dizi serisi sizleri bekliyor ve her bölümde birbirinden komik olayları izleyeceğinizi garanti ediyorum. Kimi zaman Charlie ve Alan'ın annesi Evelyn Harper kardeşlerin hayatını cehenneme çevirirken, kimi zaman hizmetçileri Berta ikilinin hayatını kurtarabiliyor (kısmen).

Kara Ekran #61: Two and a Half Men (Köşe Yazısı)
Dizinin en eğlenceli kısımlarından biri Jake'in büyüdüğüne şahit olmak ve iki yetişkinin de onu istedikleri gibi yetiştirmeye çalışması. Tabii Jack büyüdükçe amcası Charlie'yi örnek alıyor ve olaylar daha da renkleniyor. Saygılı miniğimiz, gittikçe bir canavara dönüşüyor ve diziyi ilginçleştiren diğer nokta da bu.

Kara Ekran #61: Two and a Half Men (Köşe Yazısı)
DEVAMI DİĞER SAYFADA
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>