1/2

Kara Ekran #63: Dominion (Köşe Yazısı)

Ceyda Doğan 5.08.2014 - 17:12
Bu sefer melekler ve insanlar savaşıyor
Genelde melekler ve iblisler arasında geçen birçok savaşı konu alan sayısız yapıma denk geliriz. Bunlardan biri olan ve daha yeni yeni tomurcuklanan bir diziden bahsedeceğim size: Dominion.

Henüz ilk sezonu ile oldukça yeni olan dizi, aksiyon ve doğaüstü drama türüyle ön plana çıkıyor. Hikayemiz bu sefer bizleri iblisler ile değil, melekler ve insanlar arasındaki savaşa sürüklüyor. Dominion, özünde 2010 yapımı olan Legion yani Kıyamet Melekleri adlı filmden türeyen bir dizi. Vaun Wilmott'un kaleminden çıkan Dominion, Gabriel (Cebrail) ve Michael (Mikail) arasındaki mücadeleye ortaklık etmemizi sağlıyor.

Kara Ekran #63: Dominion (Köşe Yazısı)
Gabriel tarafından bir araya getirilen melekler ordusu, birgün insanlığa karşı savaş açar ancak Michael kendi türünün yanında yer almak istemez ve onlara sırtını döner. İnsanlığın yanında savaşmaya karar veren baş melek Michael, Gabriel'e karşı gelmekten de geri kalmaz.

Dizinin pilot bölümü insanlığın sadece birkaç şehirde hayatta kalabildiğinin 25 yıl sonrasında başlamaktadır. Baş meleğimiz Michael, insanlığın yanında Vega ismindeki şehirde (Las Vegas) kanının son damlasına kadar savaşmakta kararlıdır.

Kara Ekran #63: Dominion (Köşe Yazısı)
Dizinin başrollerinde; Resident Evil: Extinction'dan tanıdığımız Christopher Egan, 300'den tanıdığımız Tom Wisdom, Game of Thrones'un tanınan yüzü Roxanne McKee, The Borgias'tan tanıdığımız Luke Allen-Gale, Lost'tan tanıdığımız Alan Dale ve Buffy the Vampire Slayer'dan tanıdığımız Anthony Stewart Head gibi isimler yer alıyor.

DEVAMI DİĞER SAYFADA
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>