1/3

Kara Ekran #64: The Legend of Korra

Ceyda Doğan 12.08.2014 - 16:49
Sadece Avatar dünyaya dengeyi getirebilir
"Su, toprak, ateş, hava...Uzun zaman önce bu dört ulus uyum içinde yaşıyordu. Sonra, Ateş Ulusu saldırınca her şey değişti. Sadece, dört elemente hükmedebilen Avatar onları durdurabilirdi. Ama Dünya'nın ona en çok ihtiyaç duyduğu anda, ortadan kayboldu. Yüz yıl geçti. Ben ve abim yeni Avatar'ı bulduk: Aang adında bir hava bükücü. Hava bükme becerileri inanılmaz olsa da herhangi birini kurtarmadan önce öğreneceği çok şey vardı. Ama ben, Aang'in Dünya'yı kurtarabileceğine inanıyorum" - Katara

Kara Ekran #64: The Legend of Korra
Avatar ile olan maceramız bu sözlerle başlamıştı. Dört büyük elementi kontrol edebilme gücüne sahip bir kahramanın öyküsü. Michael Dante DiMartino ve Bryan Konietzko'nun yapımcılık ve yönetmenliğinde, 2005 - 2008 yılları arasında tam üç sezon olarak gösterilen Avatar, yerini 2012 yılından beri yayın hayatına devam eden The Legend of Korra'ya bırakmış durumda. Özünde Aang'in maceralarının farklı bir boyuta taşınmış olduğunu düşünsek bile, Korra daha farklı bir karakter olarak karşımıza çıkıyor ve eminim bazılarınızın da ilgisini çekmeyi başarıyor.

"Toprak, ateş, hava, su... Sadece Avatar bu dört elementte ustalaşarak dünyaya dengeyi getirebilir" - Tenzin


Animasyon sürecinin Güney Kore'de yapıldığı Avatar, The Legend of Korra'ya göre hikaye olarak daha güçlü bir anlatıma sahiptir. Aranızda benimle aynı fikirde olmayanlar vardır ancak özellikle Aang'in bir hava bükücü olmasından kaynaklı olsa gerek, Avatar'lık süreci daha süslü hikayelerle izleyiciye sunulmuştur. Onun son hava bükücü olması, işi daha da ilginçleştiren kısımdır aslında. Ayrıca Nickelodeon Animation Studios'da oluşturulan Avatar, The Legend of Korra'da izlerini sürdürmektedir.

Kara Ekran #64: The Legend of Korra
Avatar'ı izlemiş olanlar bilirler, sonunda amacına ulaşan Aang'in maceraları sona ermişti. Tam olarak başına neler geldi anlatmak istemem ancak The Legend of Korra ile Aang'in 40'lı yaşlarını bile kimi zaman görebiliyoruz ve "bana göre" Korra, Aang'in yanında fazla sönük kalmış.

DEVAMI DİĞER SAYFADA
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>