Kara Kule filmi neden başarısız oldu?

Ersin Kılıç 27.09.2017 - 13:08
Kitabın yazarı olan Stephen King, nedenleri açıklamış

Şahsen en sevdiğim fantastik serilerden biri olan Dark Tower, yani Kara Kule serisinin filmi için oldukça umutluydum. Ama ismi dışında çok fazla bağdaştıramadığımız ve karışık çerez misali bir film ile karşılaşınca kitabın her okuyucusu gibi ben de büyük bir hayal kırıklığına uğradım. Peki bu kadar güçlü bir oyuncu kadrosuna sahip olan Kara Kule filmi neden başarısız oldu ve gişede çakıldı. İşte bu konuda en önemli açıklamalardan birine kitabın yazarı olan Stephen King imza atmış.

Vulture sitesi ile bir söyleşi yapan Stephen King, Kara Kule uyarlamasında birçok hatanın ve problemin olduğunu sonunda kabul etmiş. "En büyük problem 3000'den fazla sayfadan oluşan, bu kadar büyük bir hikayeyi ele almaya çalışmaktı" diyen Stephen King,  "Bir diğer problem ise şiddet unsurunun bolca kullanıldığı kitaplara nazaran uyarlamanın PG-13 damgası ile çıkması oldu" diyerek çok farklı bir konuya da değinmiş. Yani şiddet ve fantastik öğelerin bu kadar bol olduğu bir serinin 13 yaş üzeri kısıtlaması ile çıkmasının yanlış olduğunu vurgulamış. Deadpool, Logan ya da It filminde olduğu gibi yetişkin damgası düşünülerek çekilse, belki de çok daha başarılı bir film ile karşılaşabilirdik.

Kara Kule'nin dizi projesi ne alemde?

Tüm bunlara rağmen çıkan sonuçtan mutlu olduğunu da dile getiren King, senaryo yazarı olan Akiva Goldsman'ın harika bir iş çıkardığını da sözlerine eklemiş. Son olarak serinin televizyon projelerine de değinen ünlü yazar, bu konuda gerekli adımlar atılabilirse kitaba uygun şekilde yeniden ele alınabileceğini de belirtmiş. Açıkçası dizi versiyonunun kesinlikle yeniden ele alınması taraftarıyım. Kara Kule dünyasının ve Silahşör olgusunun çok daha derinlemesine anlatılması gerekiyor. 

Yorumlar 9
MK Okuru
MK Okuru 19.05.2024 19:44
Kalan Karakter: 300 Gönder
kots
kots 27.09.2017 15:30
Kitaba uymamak nedir ya saçma sapan işler. Böyle filmlere kimse gitmese adam olurlar da nerede o toplum dünyada yok. Kitabın isminden parayı vurdular.
MK Okuru
MK Okuru 27.09.2017 22:41
kitaba uymazlar,oyun filmi yaparlar oyunlara bakmazlar,dizi film remake yaparlar kafalarına göre orasını burasını değiştirirler para getirecek diye,tarihsel film yaparlar güncel politik meselelere gönderme yaparlar (ortaçağda kadın haklarından bahsederler.ortaçağ olum orası xD)sonra niye tutmadı xD
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.09.2017 22:04
Ben kitabını okumadım sanırım o yüzden filmi beğendim. Genelde bir kitabın film uyarlaması yapılınca kitap severler tarafından yeterince beğenilmiyor, aynı sorun anime-film durumunda da oluyor ghost in the shell'de gayet iyiydi bence ama imdb ve gişesi düşük kaldı.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.09.2017 21:13
Ben Dark Tower hastasıyım ama bu filme gitmedim. Çünkü gidenler leş gibi film olduğunu belirtti. Böyle kitaptan böyle leş bir film çıkararak, izleyici kaybetmiş oldular işte. Adam gibi yapsınlar parasını veriyim.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.09.2017 20:28
King in hangi kitabi basarili olduki bunu basarsinlar. ( shawshank ve stand by me haric). Cok fazla psikolojik betimleme ve doga ustu olaykar mevcut kitaplarina ve en onemlisi okuyucuyu hikayeye karakterlerin duygulariyla bagliyor, bunu ekrana tasimak cok zor, o yuzden diziden de filmden de bisey
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.09.2017 19:12
Franchise killer Sony'nin yapacağı roman uyarlaması (ne kadar uyarlama olduğu tartışılır) anca böyle olur.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Kara Kule filmi neden başarısız oldu?
İlginizi Çekebilir