1/3

Karanlık Kardeşlik - Bölüm 14

Emin Çıtak 9.10.2011 - 14:58
İmparatorluk hapisanesi
Rutubet kokusu boğazını öylesine rahatsız etmişti ki Elrin öksürmekten uyuyamamıştı. Hücrenin her yeri toz içinde olduğundan nefes dahi alamıyordu. Rahatsız bir biçim de yattığı yerde hareketlendi.
"Elrin kıvranmayı kes!"

Argonian'ın sinirli çıkışı Elrin'in sıkıntısını daha da arttırdı. İmparatorluk Hapishanesi'ne atılmalarından sonra ilk kez konuşmuştu.
"Üzgünüm." diyebildi sadece.
"Öyle olman gerekiyor zaten!"

Gözlerini açtı. Sürüngenimsi yüz artık dostça bakmıyordu ona. Argonian'ın koyu gözlerinde kin ya da nefrette yoktu. Keşke öyle olsaydı diye düşündü Elrin. Arkadaşı ona hayal kırıklığıyla bakıyordu. Haklıydı. Yüzü sanki dile gelmişti ve Elrin'e, yapmış olduğu hatayı tekrar tekrar hatırlatıyordu. Kuzeyliyi takip etmen şart mıydı? O kanalizasyona bir gün sonra insen, bu gün pisliğin içinde uyumak zorunda kalmazdık. Neden beni dinlemedin kardeşim? Elrin suçluluk duygusunun verdiği utancı -her ne kadar bastırmaya çalışsa da- saklayamıyordu. Argonian bunu fark etmiş olacaktı ki "Elrin buradan çıkacağız merak etme, ve çıkarken muhafızlara hediye olarak kesilmiş bir boğaz bırakacağız." dedi. Hediye kısmında başını Valen Dreth'in olduğu yere çevirmişti.

Valen Dreth. Kendi idamına iki suikastçıyı da misafir eden adam. Elrin uzun süre bu konu da kafa patlatmıştı. Bu Dunmer kimdi ve Karanlık Kardeşlik'i nereden biliyordu?

Sorular... Fakat hiç bir cevap yok. İpucu bile yok. Yada Elrin Kardeşlik'te yeni olduğundan onun adını hiç duymamıştı. Yoksa bıçakları nasıl tanıyabilirdi ki? Kara El'in onun ölmesini istemesi gayet doğaldı, çok fazla şey biliyor olmalıydı. Susturulması gerekiyordu. Elrin göğsüne bir ağırlığın çöktüğünü hissetti. Bunu daha önce Leyawiin'de alıkonduklarında da hissetmişti. Yakalanmışlardı, artık onların da susturulması gerekiyordu.

Karanlık Kardeşlik - Bölüm 14
"Teinaava?"
"Seni dinliyorum kardeşim." dedi Teinaava fısıldayarak. "Yalnız biraz sessiz ol. Farkındaysan ortamda kulakları sivri olan bir tek sen değilsin."
"Bana kızgın değil misin?" diye sordu. Argonian'ın normalde kaşlarının olması gereken yerdeki pullar çatıldı.
"Hayal kırıklığı yaşadım sadece bu" dedi sükunetle. "Ben daha düşünceli hareket etmeni beklerdim. Hislerine değil hırsına güvendin Elrin. Üzgünsün, üzgün olmaya devam et. Pişmansın, öyle kal. Sana kızmıyorum, çünkü benim sana kusabileceğim kinin katlarca fazlasıyla saatlerdir kendini tüketiyorsun."
"Teinaava!" dedi bir anda sesini yükselterek. "Benim yüzümden şu anda hapistesin!" Teinaava sol eliyle sesini alçaltmasını işaret edince de neredeyse duyulmayacak biçim de ekledi. "İfşa edildin."
"Sen de ifşa edildin." dedi Argonian kıkırdayarak.
"Doğru, ama sonuçta bu benim kontratım. Benim başarısızlığımın ceremesini sen de çekmek zorunda değilsin."

Bunun üzerine Teinaava ciddileşerek "Kardeşim, bundan çok kısa bir zaman önce intikam alma hırsı nedeniyle hayatımdan oluyordum." dedi. Elrin neyden bahsettiğini hemen anladı. Scar-Tail ile olan yüzleşmesi Teinaava'nın ölümcül bir yara almasıyla sonuçlanmıştı.
"Eğer sen orada yanımda olmasaydın, kesinlikle ölmüştüm. Yeteneklerime o kadar çok güveniyordum ki o herifin bana tuzak kurabileceği ihtimali bir an olsun aklıma gelmemişti. Düşüncesizce hareket ettim. Ve sen beni yaşatmaya çabalarken sürekli kendime kızdım. Tabii baygın olmadığım zamanlarda."

Elrin hafifçe gülümsedi. Teinaava'nın konuyu nereye çekeceğini az çok kestirebiliyordu. Argonian devam etti "Sende dün gece benim gibiydin. Kendini kanıtlama arzun -daha doğrusu hırsın- gözünü kör etmişti. Bundan sonra daha dikkatli olursun olur biter."
Elrin tam "Bundan sonrası olmayabilir." diyecekti ki Teinaava lafı ağzına tıktı.
"Bu pislikten kurtulacağız, sana söz veriyorum." dedi gülerek. "Ve hapse düşmem olayını bu kadar kafana takma, inan buraya düşmeyi hak edecek çok şey yaptım."
Elrin de gülümsedi.
"Bizler kötüydük öyle değil mi?"
"Ben böyle dememeyi tercih ederim kardeşim." diye cevapladı Teinaava. "Bu bizim işimiz, hayatımızın en büyük parçası. Hatta, bu bizim ibadet şeklimiz Elrin."
                                                                         ***