Kaspersky güvenlik yazılımı, ulusal tehdit listesine alındı

Merlinin Kazanı 31.03.2022 - 13:41
Milyonlarca kişinin kullandığı Kaspersky güvenlik yazılımı, Federal İletişim Komisyonu (FCC) tarafından "ulusal güvenlik tehdidi" olarak açıklandı.

Bilgisayar ve telefonlarımızı siber tehditlere karşı korumak için kullanılan Kaspersky güvenlik yazılımı, Amerikan Federal İletişim Komisyonu (FCC) tarafından kara listeye alındı.

Kaspersky güvenlik yazılımı, ulusal tehdit listesine alındı

Kaspersky, bir süredir Amerika'da eleştri oklarını alıyordu. Rus kökenli güvenlik yazılımı firması, uygulaması aracılığı ile yüklendiği bilgisayar ve telefonları kötü yazılım ve sitelere karşı koruyor. Ancak FCC tarafından kara listeye alınmasının ana sebebi, yüklü olduğu cihazlardan veri çalma ya da saldırı amaçlı kullanılma ihtimali.

Geçtiğimiz haftalarda Almanya da, firmanın yazılımlarının federal güvenliğe bir tehdit oluşturduğunu öne sürerek benzer bir karar almıştı. Bunun kısa süre sonrasında ABD'nin de benzer bir karar alması, yazılım hakkında soru işaretlerini gündeme getiriyor.

Bilindiği üzere firmanın kurucusu Eugine Kaspersky, eski bir KGB ajanı olması, bu konuda şüpheleri daha da arttıran bir durum.

FCC'de görevli Brendan Carr tarafından yapılan açıklamada, başka Çinli kurumların da listeye alındığı görülüyor.

China Mobile ve Chine Telecom'un da aynı sebeplerden ötürü listeye alınması, aslında Ukrayna-Rusya savaşının ne boyutta bir küresel savaşın eşiğinde olduğumuzu da gösteriyor.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 18:57
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.04.2022 12:00
senelerdir kullanıyorum ne log nede fidye virüsü bulaşmadı.. hatta tuhaf mail bile aldım.. Torrentte bir dosya indirmiştim pirateden virüslüydü adam sadece windowsdaki mail adresimi görmüş geri kalan hiç birşeye girememiş üzgünüm sadece meraktan soruyorum hangi güvenliği kullanıyorsun diye msj attı.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.03.2022 18:03
zabbix kullanıyoruz onda durum ne acaba :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
Kaspersky güvenlik yazılımı, ulusal tehdit listesine alındı
İlginizi Çekebilir