Kasperskydan yeni virüs uyarısı

Murathan Özlü 29.09.2021 - 19:58
Dünyanın en önemli anti virüs yazılımlarından Kasperskydan yeni virüs uyarısı geldi. Oldukça ucuza satılan bu trojan oyuncuları hedef alıyor.

Kaspeskydan yeni virüs uyarısı geldi. Dünyanın en önemli siber güvenlik firmalarından olan Kaspersky, Bloodystealer adındaki yeni bir trojanın bu yılın başlarında keşfedildiğini açıkladı. Bloodystealer, EA Origin, Epic Games, Steam, GOG ve diğer oyun platformlarını, yani oyuncuları hedef alan bir trojan. Trojanın en önemli özelliği ise çok ama çok ucuza isteyen yazılımcılara satılıyor oluşu.

Kasperskydan yeni virüs uyarısı geldi

Kaspersky, Bloodystealer'ın, musallat olduğu kullanıcının oturum verileri, şifreleri, banka bilgileri, cihaz bilgileri hatta ekran görüntülerini bile ele geçirmeye odaklı bir trojan olduğunu ifade ediyor. Bahsi geçen trojan, aylık 10 dolara ya da 40 dolara "ömür boyu kullanım" seçeneğiyle kötü niyetli yazılımcılara satılıyor. Bloodystealer ile çalınan hesap bilgileri paket halinde internetin derinliklerinde satılıyor. Aşağıdaki görsel satılan hesaplara bir örnek.

Kasperskydan yeni virüs uyarısı

Kaspersky yetkililerini en çok endişelendiren faktör Bloodystealer'ın ucuzluğu.  Online güvenlik firması Cybereason'un şefi Sam Curry konu hakkında şunları söylüyor:

" Kullanıcı verileri oyun endüstrisinin en gözde hırsızlık hedeflerinden biri ve malwareların kar elde etme aracı olarak kullanılması ve masrafları azaltması sayesinde eskisinden çok daha ucuz bir şekilde trojan/virüs kullanılabiliyor."

Bu trojana karşı uzmanların önerisi alışıldık öneriler. Girilen web sitelerinin linklerine dikkat etmek, 2 aşamalı doğrulama seçenekli hesaplar ve güçlü şifre kullanımı. Kaspersky'ın  Steam hesabınızı hackerlara karşı nasıl koruyacağınıza dair bir rehberi de bulunuyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 13:55
Kalan Karakter: 300 Gönder
Kasperskydan yeni virüs uyarısı
İlginizi Çekebilir