Katlanabilir iPhone yapıldı

Murat Oktay 10.11.2022 - 14:56
Resmi bir ürün olmasa da çalışır haldeki katlanabilir iPhone Youtube içerik üreticisi tarafından üretildi. Üstelik Motorola Razr parçaları ile.

Dünyanın en çok satan akıllı telefonları arasında yer alan Apple ürünü, şimdi de katlanabilir iPhone olarak karşımıza çıkıyor. Çinli bir YouTuber ve ekiparkadaşları tarafından bir yıl süren çalışma safhasının ardından telefona ait bir video çektiler.

Çinlilerin katlanabilir iPhone telefonu

YouTuber, videosunda, katlanabilir iPhone'u yapabilmek için farklı iPhone'lardan parçalar aldığını ve bunları flip-style Motorola Razr'ın kasasına yerleştirdi. Toplam bir yıllık çalıuşma süresi sonucunda tamamlanan cihaz için bir de video yayınladılar. Aşağıdan izleyebilirsiniz.

Telefonun üretilmesinde kullanılan tüm elektronik aksam önceki iPhone modellerinden alınsa da, yapıya uymayacak elektronik olmayan bazı parçalar 3B yazıcılarda üretilmiş. Ayrıca telefonun içine sığdırılabilmesi açısından da daha küçük bir pil kullaılmış.

Elbette Apple bir gün katlanabilir iPhone yapmaya kalkarsa burada göreceğiniz üründen çok farklı olacaktır. Yine de insanların yaptığı bu tarz çalışmalar, teknolojinin geleceğine yön veren ürünler arasında oluyor.

Videoda adım adım anlatılan işlemlere dikkat ederseniz ne kadar zorlu bir süreçte üretildiğini de görebilirsiniz. Ancak siz de kendi cihazınızı yapmak isterseniz, oldukça iyi bir rehber gibi görünüyor.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 10:07
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.11.2022 08:41
Adamlar çakma üründe kendini aştı yakında orjinalinden daha iyi yapacaklar. Önceden sadece radyo ve anten koyuyolardı :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
Katlanabilir iPhone yapıldı
İlginizi Çekebilir